Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeMuži A

Z Boleslavi se třemi body

Sparta předvedla parádní otočku a zvítězila 3:1

Sdílet

Sparta zvítězila ve třetím zápase v řadě, ovšem tentokrát se výsledek nerodil zrovna lehce. Svěřenci Briana Priskeho v prvním poločase prohrávali, po změně stran však předvedli parádní otočku a po brankách Juliše, Sørensena a Čvančary dovedli utkání ke šťastnému konci.
Se dvěma výhrami v zádech zavítal náš A-tým v rámci 4. ligového kola na městský stadion v Mladé Boleslavi. Úvodní jedenáctka oproti předchozímu zápasu zaznamenala několik změn. Po zranění od první minuty nastoupil Jakub Pešek a návratem do základu oslavil svůj narozeninový den Jaroslav Zelený. Sparťané do prvního poločasu vyběhli v tomto složení: Holec – Mejdr, Sørensen, Zelený, Højer – Daněk, Karabec, Pavelka, Sadílek, Pešek – Juliš.
Hned v druhé minutě jsme viděli zajímavou standardku, po které se balón odrazil k Davidu Pavelkovi. Sparťanský kapitán však v dobré pozici netrefil soupeřovu bránu. Vzápětí centroval z pravé strany Jan Mejdr, míč se dostal až k Jakubu Peškovi, jeho nebezpečnou střelu ale vyrazil brankáře Poláček na roh. Na druhé straně předvedl skvělý zákrok Dominik Holec, který vyrazil nepříjemnou hlavičku nad břevno.
Ve 24. minutě zůstal po souboji ležet na trávníku Jakub Pešek. Hrací plochu bohužel musel opustit na nosítkách, a tak byl Brian Priske donucen poprvé sáhnout ke střídání, zraněného Peška nahradil Jakub Jankto. 5 minut před koncem poločasu dostali příležitost ve formě standardní situace i domácí. Přesný centr Marka Matějovského našel hlavu Denise Donáta, který uklidil míč do Holcovy brány, a do kabin se tak šlo za nepříznivého stavu 0:1.
Do druhého poločasu vyběhli sparťané s jednou změnou, Adama Karabce vystřídal uzdravený Tomáš Čvančara. Právě vytáhlý útočník s číslem sedm na zádech po pěti minutách na trávníku vyslal do úniku Lukáše Juliše, který prostřelil brankáře Poláčka a bylo srovnáno. Sparťanům narostla křídla a valili se do dalších nebezpečných útoků. V 58. minutě se k rohovému praporku postavil Casper Højer, po jehož nebezpečném centru se hlavou prosadil Asger Sørensen a po povedené severské kombinaci jsme poprvé v zápase vedli.
20 minut před koncem druhé půle sáhl Brian Priske k dalšímu střídání a rovnou k dvojnásobnému. Dvojici Juliš-Jankto nahradili Drchal s Fortelným. Oba nově příchozí hned předvedli svůj fotbalový um. Fortelný přihrával ve vápně právě Drchalovi, jehož následná střela nadělala mladoboleslavskému brankáři problémy. Na závěrečnou desetiminutovku se dostal do hry i Tomáš Wiesner, který nahradil Kryštofa Daňka. V 84. minutě vyslal Pavelka do brejku Čvančaru, který ještě našel na malém vápně Václava Drchala. Jeho střelu vyškrábl soupeřův brankář nad břevno. O chvíli později jsme se již mohli znovu radovat. Wiesner potáhl míč středem a krásnou přihrávkou vybídl k zakončení Čvančaru, který se nemýlil a třetím gólem tak přisoudil tři body svému celku.
1 / 67
FK Mladá Boleslav – AC Sparta Praha: 1:3 (1:0)
Branky: 38. Donát (Matějovský) – 50. Juliš (Čvančara), 58. Sørensen (Højer), 89. Čvančara (Wiesner).
Žluté karty: 19. Suchý, 26. Stránský, 31. Matějovský, 90+1. D. Šimek, 90+3. Krobot – 34. Pavelka, 45+2. Jankto.
Sestava Sparty: Holec – Mejdr, Sørensen, Zelený, Højer – Karabec (46. Čvančara), Daněk (83. Wiesner), Pavelka, Sadílek, Pešek (24. Jankto, 72. Fortelný) – Juliš (72. Drchal).
Sestava Mladé Boleslavy: Polaček – Pech, D. Šimek, Suchý, Karafiát – Donát (71. Krobot), Dancák (86. Žitný) – Stránský (66. Fulnek), Matějovský, Ladra (86. Skalák) – Mil. Škoda.
Rozhodčí: Petr Hocek – Kamil Hájek, Jakub Hrabovský.

Další novinky