Ligová fotbalová asociaceChance Liga
RozhovoryMuži A

Gól ze standardky? Trenéři si nás vychutnají

David Pavelka po výhře 3:1 nad Boleslaví

Sdílet

David Pavelka přivedl tým na hřiště s kapitánskou páskou a odehrál kompletní porci minut. Po utkání přišel na tiskovou konferenci před novináře. Vy si nyní můžete přečíst přepis jeho slov.
Ukázal dominantní výkon v druhé půli reakci na průběžný výsledek? Bylo to vyvrcholení vaší práce?
Doufejme, že to není vyvrcholení cesty, které bychom chtěli s trenérem dosáhnout. Minulý víkend už v naší hře byly prvky, které bychom tam chtěli dostat. Myslím si, že dneska to bylo ještě lepší. Pořád nás trápí hra na posledních 30 až 40 metrech, kde se zápasy rozhodují. Tam bychom měli být ještě dominantnější a kreativnější. Myslím, že na tom musíme ještě hodně zapracovat.
Jak frustrující bylo inkasovat poté, kdy jste měli územní tlak.
Nemůžu mluvit za kluky, ale dneska jsem cítil, že tady neprohrajeme, že Boleslav nemůže vydržet to tempo. Běhali hodně bez míče. I když se zdálo, že hra nikam nevede, tak góly padly většinou po nějaké delší pasáži, když jsme drželi balon. Samozřejmě je špatně, že jsme nezvládli ubránit standardku. Myslím si, že si nás trenéři vychutnají. Nezlomilo nás to a věřili jsme, že to zvládneme.
Davide, jak si vyhovíte s Lukášem Sadílkem ve středu pole?
Nemůžu mluvit za Sáďu, ale mně se s ním dobře hraje. Myslím si, že to je přesně o tom, že máme nějaký herní systém a je vlastně trochu jedno, kdo na těch pozicích bude hrát. Pokud si zažijeme automatismy a budeme o sobě vědět, tak se s tím vypořádáme i v jiném složení. Se Sáďou se mi hraje velice dobře. Je hodně aktivní. Dělá spoustu náběhů i bez míče a trhá tam ten prostor. Já se pak třeba dostávám víc na balon. Poslední dva zápasy se mi s ním opravdu hrálo velice dobře.
Když jste prohrávali, zatrnulo vám, že by se vám mohla vymstít vaše neproměněná šance?
To byla samozřejmě stoprocentní šance. Pokud bychom na začátku vedli 1:0, nevím, jak by zápas probíhal. Možná bychom naopak polevili, nechci predikovat. Ale samozřejmě, pokud bychom od začátku vedli 1:0, hrálo by se nám lépe. To, co nás těší a v čem bychom chtěli pokračovat, jsou začátky zápasů. Prvních 15 až 20 minut vždycky dominujeme. Pokud budeme ještě efektivnější a budeme střílet góly, tak si myslím, že se nám bude hrát o hodně jednodušeji.
Vnímáte, že vaše role lídra v týmu stoupla v souvislosti s odchody? Jak se vám v této roli funguje?
Musím říct, že se pro mě nic nezměnilo. I když jsem třeba vynechal přípravu, tak jsem cítil, že nějaký prostor dostanu. Trenér se mnou mluvil tak, že se mnou počítá s tím, že jsem jeden ze zkušenějších hráčů. Není to o pásce, to pro mě není důležité. Samozřejmě, není příjemné, jestli Dávid Hancko odejde. My bychom mu to všichni hrozně přáli. Je to posun v kariéře, ale šlo by o odchod jednoho z lídrů, který nám ve spoustě zápasů pomohl i gólově. Zodpovědnost je teď větší. Není to ale jenom o mně. Z řady mohou vystoupit i jiní hráči, kteří jsou na hřišti a mohou si říct o prostor i v kabině. Je potřeba, aby nás takových bylo víc. Teď je na to ideální doba.
Už se po vynechání přípravy fyzicky cítíte na vašem standardu?
Ještě to není ideální. Myslím, že za sebou mám plné dva nebo tři týdny, kdy jsem nic nevynechal. Oproti klukům jsem ještě hodně pozadu. Teď už ty tréninkové dávky zvládám. Nejlepší trénink je zápas. Dneska už to bylo zase lepší fyzicky. Doufám, že to bude každým týdnem lepší. Christian, náš kondiční trenér, nás všechny sleduje s myslím si, že mi udělá takový plán, abych byl co nejdříve na vrcholu.

Další novinky