Ligová fotbalová asociaceChance Liga
RozhovoryMuži A

Výsledek považuji za svoji chybu

Trenér Sparty Brian Priske po zápase v Jablonci

Sdílet

Trenér Sparty Brian Priske po remíze v Jablonci usedl na tiskové konferenci mezi novináře a vysvětloval důvody, proč se podle něj nepodařilo ze severu Čech odvézt tři body. Můžete si přečíst přepis.
Je pro vás dnešní zápas varováním? 
Plně souhlasím s tím, že dnes celý tým podal špatný výkon. Měli jsme špatnou, jak defenzivní, tak ofenzivní fázi. V kabině jsem hráčům řekl, jak moc jsem nespokojený. Nevím, jestli je to varování. Je to ale určitě signál, že musíme přidat v kvalitě, která nám dnes jasně chyběla. 
Dnes jste měli stejné problémy jako o víkendu. Máte pro to vysvětlení? 
Tím srovnáním si nejsem úplně jistý. Dnes jsme od začátku hráli dobře a dali jsme gól. Na druhou stranu i přestože jsme měli vysoké držení míče a hráli přesilovku, tak to pro nás mohlo dopadnout ještě hůř, kdyby Jablonec proměnil svůj protiútok. Celkově bych chtěl říct, že to je moje zodpovědnost a dnešek považuji za svoji chybu, což jsem sdělil i týmu. Stojím za hráči, ale zároveň si musíme všichni uvědomit, že je třeba pracovat víc. 
Čím to, že jste přesilovku nevyužili? 
Nízká kvalita a špatná rozhodnutí na úrovni jednotlivců. 
Hráči nepůsobili v druhé půli odhodlaně, viděl jste to také? 
 Věci, o kterých mluvíte, vidím. Jak řeč těla, tak momentální mentální nastavení hráčů. To vše v průběhu zápasu vnímám. 
Po zápase kotel skandoval: „Bojujte za Spartu,“ jak se vám to poslouchá? 
Mám naše fanoušky rád. Myslím, že jsou od začátku sezony fantastičtí, což platilo i dnes. Jejich nespokojenost je oprávněná. Jejich požadavky s přihlédnutím na to, co nám dávají, jsou fér. Chci k tomu říct, že hráči bojují za Spartu a chtějí vyhrávat. Problémem dnes byl nedostatek kvality. Ať už co se týče technických dovedností, práce s míčem nebo špatného rozhodování v situacích s míčem i bez míče. Můžeme mluvit o tom, kolik jsme soupeři věnovali standardek i v okamžicích, kdy jsme měli početní výhodu. Jednoduše se naše kvalita musí zvednout. Vůči fanouškům nemám sebemenší výtku.  
Neměl by kádr s ohledem na poslední výsledky posílit? 
Nejsem zvyklý mluvit o těchto věcech veřejně. Jedná se o interní záležitosti, které by měly zůstat uvnitř klubu. Zároveň je mojí úlohou předvádět co nejlepší výkony s hráči, které mám k dispozici. Pracujeme zkrátka s těmi, kteří jsou v týmu. Samozřejmě já, Rosa a ti, co mají přestupy na starost, spolu komunikujeme. 
Plzeň a Slavia body neztrácejí. Co to v kontextu vývoje ligy znamená? 
Po šesti kolech nevíme, co to může znamenat pro celou sezonu. Abych se přiznal, příliš se nesoustředím na Slavii, ani na Plzeň. To, co nás trápí je, že jsme dvakrát přišli o body v domácím prostředí a že dnes přišla další ztráta.  

Další novinky