Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyWU-9

WU9: představení týmu

Podrobnosti o nejmladších sparťankách

Sdílet

Ve čtvrtém srpnovém týdnu se do přípravy na nadcházející sezónu dostaly také nejmladší hráčky sparťanské dívčí mládeže, kategorie WU9. Sparťanky mají za sebou malé příměstské soustředění, které absolvovaly ve sportovním areálu v Satalicích, a v následujícím článku se za uplynulými dny ohlédneme.
Předsezonní příprava proběhla v termínu od 25. do 27. srpna formou odpoledních tréninků. Celá akce měla primárně seznamovací účel a tomu byl také podřízen program tréninkových jednotek. V těch se hráčky věnovaly primárně herním činnostem jednotlivce, jako jsou vedení a ovládání míče, rychlost běhu a koordinace pohybu, přihrávání nebo třeba kličkování.
Zároveň ale hráčky absolvovaly spoustu seznamovacích pohybových her, jelikož se dává dohromady nový tým ze spousty nově příchozích hráček. Celé soustředění bylo zakončeno společným sledováním sobotního zápasu A-týmu žen v ligovém střetnutí proti Dukle Praha. I díky této akci začíná mezi děvčaty vznikat skvělá parta.
Nový není pouze hráčský kádr, ale také realizační tým. Kategorie WU9 se ujali Martin Švejda, který v loňské sezóně působil nejprve jako asistent u WU11 a na jaře také u kategorie WU13, a Dmitriy Shvets, který u kategorie WU9 zůstává. Obou trenérům jsme na závěr položili pár otázek.
Jak hodnotíte letní přípravu?
Letní příprava splnila náš hlavní účel, kterým bylo seznámení se s hráčkami, vytvoření přátelské atmosféry a pozorování individuálních dovedností, na které jsme se v průběhu přípravy zaměřili. Mohli jsme vidět spoustu kladných momentů, ale také jsme objevili u některých děvčat nedostatky, na kterých musíme v nejbližších týdnech zapracovat.
Cíle do sezóny 2022/23?
Chceme vytvořit široký a konkurenceschopný tým nadšených malých fotbalistek, od kterých ale máme jistá očekávání. Chceme od hráček vidět zápal pro hru, nasazení a nebojácnost v zápasech a chuť každý zápas vyhrát. Jenom tak se budeme moct posouvat mílovými kroky kupředu. Čeká nás dlouhá cesta, na konci které budeme chtít říct, že jsme udělali maximum pro rozvoj hráček v rámci individualit i jako týmu, a že jsme co nejlépe připravili ty nejstarší hráčky na přechod do vyšší kategorie.
Jakým stylem se chcete prezentovat?
Chceme se prezentovat samozřejmě útočnou hrou se spoustou vstřelených branek. V první řadě bychom ale chtěli, aby se děvčata fotbalem bavila a sama se chtěla učit a zlepšovat. V našem projevu hry by neměla chybět odvážnost, sebevědomí, bojovnost a radost.
WU9 začíná novou sezónu ve čtvrtek 1. září přeloženým domácím zápasem proti chlapcům z SK Ďáblice s výkopem v 17:00. Další akcí v blízké době bude turnaj mladších přípravek v Horních Počaplech v neděli 4. září.

Další novinky