Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeŽeny A

V prvním ženském derby remíza 2:2

Sparťanky neudržely dvougólové vedení

Sdílet

V 7. ligovém kole nejvyšší soutěže žen došlo na první ze čtyř derby v této sezoně. Sparťanky se v Horních Měcholupech dostaly nad Slavií do dvougólového vedení, které se ale slávistkám podařilo dotáhnout, takže se oba týmy rozešly smírně.
Netypicky na postu pravého obránce v utkání nastoupila Aneta Pochmanová. „Když jsem se to dozvěděla, byl to šok. Ale dávalo to smysl, trenér to vysvětlil a myslím si, že jsem se s tím porvala dobře, takže tenhle tah vyšel,“ říká jednadvacetiletá fotbalistka, která jinak nastupuje spíše v záloze.  
Pochmy je inteligentní hráčka; potřebovala určitý čas, aby se dostala zpět do formy, kterou od ní vyžadujeme. Ukázala dnes dobré momenty, gratuluju jí, ale stále chci, aby byla lepší,“ pověděl na její adresu trenér Masaryk.  
První poločas byl oťukávací, hrálo se spíše ve středu pole bez větších šancích na obou stranách. Bylo jasné, že rozhodne až druhá půle. A v ní se začaly dít věci. 
Brzy po změně stran z pravé strany odcentrovala do velkého vápna Dlasková, Cvrčková sklepla míč na střelu pro Chang a ta se trefila přesně k tyči - 0:1! A sparťanky hned navázaly dalším gólem v 53. minutě, kdy pro změnu z levé strany odcentrovala do vápna Švíbková, tam se k míči dostala Martínková, která zachovala chladnou hlavu, na střelu nabyla Dlaskové a ta už se z velké blízkosti nemýlila - 0:2! 
Jsem rád, že nám ve druhém poločase vyšly některé věci, co jsme si řekli v šatně. Úvod druhé půle byl velmi dobrý, zaslouženě jsme se dostali do dvougólového vedení,“ hodnotí tuto pasáž hry Martin Masaryk.  
Průběžné vedení vypadalo nadějně, jenže Slavia oživila hru novými hráčkami a nevzdávala se. Jedenáct minut před koncem Dlasková propadla v souboji s Růžičkovou a volného prostoru využila Khýrová k ráně na přední tyč - 1:2. 
Další gólový moment rychle navázal. Standardku Sonntagové směřující na domácí bránu golmanka Lukášová dokázala vyrazit a následovalo bleskurychlé přenesení hry. Slávistky se během osmi vteřin přes Necidovou, Nekesu a Růžičkovou dostaly z vlastního vápna až do toho sparťanského, kde brejk zakončila a na 2:2 srovnala Divišová.  
Měli jsme to skvěle rozehrané; kombinovali jsme a hráli to, co jsme si řekli. Jenže zápas trvá 90 minut a my jsme od 80. minuty přestali hrát. Udělali jsme individuální chyby, Slavii jejich první gól nakopnul a pak přišel rychle druhý. Musíme se z toho ponaučit do příštího derby,“ myslí si Pochmanová. 
Podobně to z lavičky viděl i Masaryk. „Udělali jsme chyby, které by tento tým dělat neměl,” svěřil se po zápase. První ligové derby sezony tak skončilo dělbou bodů. Obě „S“ mají po šesti odehraných zápasech 16 bodů a dělí se o první příčku v tabulce.  
1. liga žen, 7. kolo 
SK Slavia Praha – AC Sparta Praha 2:2 (0:0) 
Branky: 80. Khýrová, 82. Divišová - 47. Chang, 53. Dlasková 
ŽK: 67. Šurnovská, Bartovičová - 12. Sonntagová
Diváci: 500
Slavia: Lukášová - Bendová (46. Nekesa), Necidová, Bartovičová, Khýrová - Veselá, Šurnovská (70. Růžičková), Keene, Krejčiříková (80. Tenkrátová), Černá (70. Divišová) - Kožárová (80. Kroupová) 
Sparta: Chládeková - Dlasková, Bertholdová, Stárová, Pochmanová - Cvrčková (86. Šubrtová), Sonntagová, Polcarová - Švíbková (73. Tripp), Martínková, Chang (90. Ducháčková) 

Další novinky