Ligová fotbalová asociaceChance Liga
Novinky

Třetí vítězství v řadě

Sparťané v gólově plodném utkání zvítězili 5:2

Sdílet

Utkání proti soupeři, který se krčí na posledním místě tabulky, rozhodně nenudilo. Po první půli svěřenci Briana Priskeho díky přesným trefám Sørensena a Kuchty vedli, po změně strany navíc přidali další tři zásahy, kterými podtrhli gólově plodný výsledek 5:2.
Nefalšované babí léto okusili sparťani a sparťanky, kteří dorazili na Letnou podpořit náš A-tým v utkání proti Pardubicím. Ze zdravotních důvodů nebyla k dispozicitrenérskému štábu čtveřice hráčů, jmenovitě: Krejčí, Čelůstka, Pešek, a Vindheim. Kvůli disciplinárnímu trestu nemohl do utkání zasáhnout útočník Tomáš Čvančara. Po zranění se naopak vrátil do sestavy slovenský reprezentant Lukáš Haraslín. Úvodní jedenáctka vypadala následovně: Kovář – Wiesner, Vitík, Sørensen, Højer – Jankto, Sadílek, Daněk, Pavelka, Haraslín – Kuchta.
První výstraha pro pardubickou obranu přišla už v 5. minutě, kdy souhru na pravé straně mezi Wiesnerem a Janktem zakončoval druhý jmenovaný. Jeho dalekonosná rána však rozvlnila pouze boční síť. Vzápětí jsme byli svědky skandinávské kombinace, kdy tradičně přesný Højerův centr trknul hlavou Asger Sørensen za záda brankáře Markoviče a otevřel skóre – 1:0. Radost ovšem na letenských tribunách nevydržela dlouho, jelikož v 15. minutě Dominik Janošek akrobatickým zakončením překonal Matěje Kováře a bylo srovnáno.
Rychle vrátit vedení mohl domácím Haraslín, jeho dobře mířená střela, ale byla sražena do zámezí. Ve 24. minutě musel ze zdravotních důvodů odstoupit z utkání Jakub Jankto, kterého nahradil Adam Karabec. Ten se velmi rychle rozkoukal a po necelých 120 vteřinách na hřišti našel krásnou průnikovkou Haraslína, který vybídl Kuchtu k zakončení do prázdné – 2:1! O deseti minut později se připomněli také pardubičtí, Hlavatého projektil zpoza vápna rozezvonil břevno.
Do druhé půli nastoupili svěřenci Briana Priskeho s jednou změnou, střelce prvního gólu Asgera Sørensena nahradil na stoperu Jaroslav Zelený. Sparťané i po změně stran diktovali tempo hry a soupeři zřídka kdy půjčili balón. Po hodině hry jsme se dočkali další branky, kdy se Lukáš Sadílek z pěkné dálky opřel do balónu a nedal Markovičovi šanci – 3:1! Na druhé straně po několika vteřinách na hřišti snižoval Sychra.
V 67. minutě se do hry dostali Jan Mejdr s Martinem Minčevem. Právě bulharský křídelník nejprve v 72. minutě vstřelil čtvrtou sparťanskou branku večera a o dvě minuty později přihrával na další Tomáši Wiesnerovi. Střelce páté branky deset minut před závěrečným hvizdem nahradil na trávníku Jan Fortelný, který mohl skóre ještě navýšit, když svým přesným centrem našel v dobrém prostoru aktivního Minčeva. Jeho hlava ale těsně minula soupeřovu bránu. Více už se v gólově plodném utkání nestalo, a sparťané tak získali další tři body do tabulky, tentokrát za vysokou výhru 5:2.
AC Sparta Praha – FK Pardubice 5:2 (2:1)
Branky: 8. Sørensen (Højer), 26. Kuchta (Haraslín), 60. Sadílek (Haraslín), 72. Minčev (Sadílek), 74. Wiesner (Minčev) – 15. Janošek (Zahradníček), 66. Sychra. ŽK: 58. Pavelka, 84. Karabec – 37. Hlavatý. Rozhodčí: D. Černý - P. Caletka, P. Antoníček. Diváci: 11671.
Sparta: Kovář – Wiesner (83. Fortelný), Sørensen (46. Zelený), Vitík, Højer – Jankto (24. Karabec), Pavelka, Daněk (67. Mejdr), Sadílek, Haraslín (67. Minčev) – Kuchta.
Pardubice: Markovič – Kostka, Vlček, Hranáč, Chlumecký – Zahradníček (66. Sychra), Hlavatý (85. Tischler), Icha, Janošek (76. Vacek), Helešic (66. Rosa) – Černý (66. Lima).

Sdílet

    Další novinky