Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
RozhovoryMuži A

Utkání bereme s veškerou vážností

Asistent trenéra Luboš Loučka před MOL Cupem s Domažlicemi

Sdílet

Sparta má za sebou sérii tří ligových výher a nyní ji čeká první duel v MOL Cupu v této sezoně. Ve středu zajíždí na půdu třetiligových Domažlic. Před utkáním jsme mluvili s asistentem trenéra Lubošem Loučkou.
Trenére, v jaké pohodě jdeme do poháru po těch třech výhrách v řadě?
Samozřejmě v dobré. Uhráli jsme 9 bodů ze tří zápasů, což je fajn. Máme dobrou výchozí pozici pro zápas v Domažlicích. Doufám, že po zápase budeme mít ještě lepší výchozí pozici do zápasu se Slavií.
Dostanou šanci hráči, kteří v minulých týdnech neměli na hřišti tolik prostoru?
Rotace určitě proběhne, ale asi to nebude tak, že by se vyměnilo deset hráčů. Někteří kluci mají zdravotní problémy, tak ty pošetříme určitě. Šanci dostanou jiní hráči, kteří si to zaslouží.
Po čtyřech letech máme v poháru soupeře z nižší než druhé ligy. Jak příprava z našeho pohledu vypadá?
Nijak zásadně se neliší. Jak jsi říkal, dlouho jsme soutěžní zápas s týmem z nižší soutěže nehráli. Příprava ale byla a je stejná jako na ligový zápas nebo na tým z druhé ligy. Máme Domažlice zmapované a zanalyzované. Utkání bereme s veškerou vážností. Jediným cílem je postup.
S Domažlicemi hrálo před dvěma lety soutěžní zápasy naše béčko. Vraceli jste se v přípravě i k těmto utkáním, nebo už je to moc dávno?
Připravujeme se jen na základě této sezony.
V Domažlicích působí David Limberský. Bude podle tebe zápas kvůli tomu o něco pikantnější?
Ve Spartě už není moc hráčů, kteří by zápasy s ním pamatovali. Kluci samozřejmě vědí, kde hrál. Rozhodně to není tak, že by pro nás byla motivace porážet a zesměšňovat Limberského. Jde o to postoupit, a tak to bereme všichni.

Další novinky