Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeMuži A

Prohra v derby

Sparťané v Edenu podlehli Slavii

Sdílet

Vstup do 304. derby se svěřencům Briana Priskeho vůbec nepovedl a hned v 5. minutě prohrávali. Soupeř navíc do konce prvního poločasu přidal další tři góly. V druhé pětačtyřiceti minutovce již žádná branka nepadla, a tak z Vršovic odjíždíme bez bodu.
Třinácté kolo české nejvyšší soutěže mělo na programu zápas z kolonky těch největších, v Edenu sparťané vyběhli k utkání proti Slavii. Na marodce pro toto utkání zůstala pětice hráčů, jmenovitě: Čelůstka, Pešek, Vindheim, Jankto a Holec. Po dvou vynechaných zápasech usedl na lavici náhradníku Ladislav Krejči. Jan Mejdr po dobrém výkonu v poháru dostal šanci v základu i v ligovém utkání. Úvodní jedenáctka vypadala následovně: Kovář – Mejdr, Vitík, Sørensen, Højer – Wiesner, Sadílek, Daněk, Pavelka, Haraslín – Kuchta.
Jak už bývá u derby zvykem, utkání bylo od prvních minut velmi emotivní a hned v druhé minutě obdržel Kryštof Daněk žlutou kartu. Chvíli na to nezvládla sparťanská obrana dát malé domu potřebnou intenzitu, čehož využil Václav Jurečka a zkraje zápasu poslal domácí do vedení. Ve dvanácté minutě se před vápnem dostal k odraženému míči Jakub Hromada a přesnou střelou k tyči navýšil vedení svého týmu. V 18. minutě rozvlnili domácí síť potřetí, branka ale nebyla uznána, jelikož jí předcházel faul na Matěje Kováře.
Po půl hodině hry Matěj Kovář vyboxoval nepříjemný centr pouze k Lukáši Masopustovi, který vymetl levý růžek sparťanské brány. O pět minut později měli příležitost korigovat skóre hosté, tečovanou Kuchtovu střelu Kolář s problémy vyrazil do zámezí. V 39. minutě připravil Brian Priske první střídání, které bylo rovnou dvojité, Daňka s Wiesnerem nahradil Karabec s Minčevem. Chvíli na to pálil z hranice vápna Pavelka, jeho střela však mířila na tribunu. V nastavení přidal další branku Olayinka, a do kabin se tak šlo s výsledkem 0:4.
Po hodině hry přichystal trenérský štáb další změnu, Sadílka s Haraslínem nahradili Čvančara se Zeleným. Čtvrt hodiny před koncem se dostal na trávník také Michal Sáček, který vystřídal Jana Kuchtu. Po většinu druhé pětačtyřiceti minutovky se utkání pouze dohrávalo a žádné výraznější akce nenabídlo. Z prvního derby sezony tak sparťané odešli jako poražení.
SK Slavia Praha – AC Sparta Praha 4:0 (4:0)
Branky:  5. Jurečka, 13. Hromada, 30. Masopust, 45+3. Olayinka (Jurečka). ŽK:  80. Tiehi, 84. Olayinka – 2. Daněk, 64. Minčev, 77. Mejdr. Rozhodčí:  M. Zelinka – I. Nádvorník, J. Paták. Diváci: 19370.
Sparta:  Kovář – Mejdr, Sørensen, Vitík, Højer – Wiesner (39. Minčev), Pavelka, Daněk (39. Karabec), Sadílek (60. Zelený), Haraslín (60. Čvančara) – Kuchta (75. Sáček).
Slavia:  O. Kolář – Masopust, Ousou, Kačaraba, D. Jurásek – Hromada (74. Tiéhi), Oscar (89. Kričfaluši) – Douděra (67. Usor), Lingr (89. Ewerton), Olayinka – Jurečka (74. Tecl).

Další novinky