Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeU-19

V derby U19 se body dělily

Týmy se rozešly po remíze 1:1

Sdílet

Se závěrem podzimní části čekalo naši devatenáctku domácí derby na Strahově. Sparťanům patřilo v tabulce před tímto soubojem první místo s náskokem devíti bodů před pátou Slavií. Ta má však zápas k dobru. Duel ovlivnila červená karta na straně hostů ve 14. minutě. Následně jsme v krátké době nastřelili dvakrát tyč, ale byla to Slavia, kdo otevřel ve 29. minutě skóre. Hruška měl vzápětí na kopačce vyrovnání, ale ztroskotal na brankáři. Těsně před přestávkou vyrovnal krásným gólem Rus. Po změně stran jsme měli několik obrovských příležitostí ke skórování, ale chyběla nám efektivita. V závěru si pár šancí vypracovali i hosté, ale také žádný gól nepřidali. Duel tak skončil remízou 1:1.
Do utkání jsme vyběhli s totožnou sestavou, jako v úterý na dohrávku proti Zbrojovce Brno.
Úvod duelu byl opatrný z obou stran a nedocházelo k žádným větším šancím. Ve 14. minutě Sparta předvedla pěknou akci, po které měl následovat samostatný únik, ale poslední hráč Slavie zatáhl ruční brzdu a od rozhodčího okamžitě inkasoval červenou kartu. Sparťani tak hráli od tohoto momentu přesilovku.
Ve 24. minutě si to Hruška namířil do pokutového území a z obrovského úhlu nastřelil tyč. Za dvě minuty na to jsme zahrávali rohový kop, který přesně našel hlavu našeho kapitána. Ševínský však orazítkoval tyč brány.
V 29. minutě se před naší šestnáctkou míč vícekrát podrážel a v nepřehledné situaci se nakonec dostal na volného útočníka Slavie, který šel sám na Čechala a v této příležitosti nezaváhal, 0:1.
Sparta mohla vyrovnat už za dvě minuty. Rus na hranici malého vápna patou nabídl obrovskou šanci na skórování pro Hrušku, ten však ztroskotal na brankáři, který předvedl skvělý zákrok a vyrazil na roh.
Ve 36. minutě zahrávali hosté přímý kop, na který si sběhl jeden z hráčů a dostal se do zakončení. Čechal podržel svůj tým.
Těsně před poločasovým hvizdem Sparta předvedla bleskový protiútok do otevřené obrany hostů. Těsně před pokutovým územím dostal míč Rus, který následně předvedl pěknou individuální práci a výstavním gólem vyrovnal na 1:1. Po tomto přesném zásahu následovala poločasová přestávka.
První větší příležitost ve druhé půlce přišla v 60. minutě. Hezká akce Sparty na jeden dotek vyústila ve vniknutí do pokutového území, pak následovala zpětná přihrávka a Jiří Tesař nastřelil tyč.
O pár desítek vteřin později po signálu z přímého kopu zakončoval Hruška, ale jeho pokus neprošel až za záda Kolodzieja. Vzápětí pohrozila i Slavia, ale nebezpečný pokus těsně minul konstrukci naší brány.
V 69. jsme viděli nebezpečnou hlavičku po rohu Sparty. Říha to však nasměroval jen přímo do brankáře. O dvě minuty na to šel sám na brankáře Jiří Tesař, ale jeho střela směřovala jen přímo do gólmana. Tentýž hráč měl další příležitost o pár desítek vteřin, ale jeho střela byla v poslední chvíli zblokována na roh.
V 87. minutě pohrozili hosté z rohu a nastřelili tyč. V závěru byli ještě jednou nebezpeční, ale skóre se už neměnilo a týmy se rozešly po remíze 1:1.
Trenér Jan Kopáňko hodnotí duel: „Vzhledem k vývoji utkání a brzkému vyloučení hráče Slavie, po kterém jsme 75 minut hráli početní přesilovku, tak určitě považuji tento výsledek za neúspěšný, protože jsme měli spoustu obrovských šancí, ale bohužel jsme ve finální fázi selhali a zápas jsme nerozhodli. Slavie odehrála velice dobré utkání a byla nebezpečná po celých 90 minut. V té finální fázi jsme však měli být rozhodnější a zápas vyhrát.“
Jak si vysvětlujete dnešní slabou efektivitu v zakončení?
„Dostávali jsme se do příležitostí, měli jsme velký šance, dali jsme tři tyče, šli jsme třikrát sami na gólmana, ale v tom rozhodujícím okamžiku jsme asi neměli takový klid, jaký bychom měli mít v takových situacích. Zároveň, gólman soupeře byl často v dobrém postavení.“
AC Sparta Praha – SK Slavia Praha 1:1 (1:1)
Góly: 45. Rus – 29. Pikolon.
ČK: 14. Kolář (SLA).
ŽK: Jedlička, Ševínský, Kolínek – Pikolon.
Sparta: Čechal – Lilling, Tošnar (72. Michl), Tesař Jiří (85. Kolínek), Jedlička (46. Říha), Hruška (80. Osmani), Ševínský, Horák, Tesař Šimon, Saal, Rus.

Další novinky