Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeMuži A

Čtyři góly Slovácku

Sparťané zvítězili doma na Letné vysoko 4:0

Sdílet

Po zlomení plzeňského prokletí čekal sparťany na Letné soupeř z Uherského Hradiště. V zápase svěřenci Briana Priskeho navázali na dobrý výkon z víkendu a ještě do poločasu vedli o dva góly. Po změně stran navíc přidali další dvě branky, a zapsali tak tři body do tabulky za vysokou výhru 4:0.
Odložené utkání 14. ligového kola se dohrávalo netradičně ve středu o půl osmé, takže na fanoušky čekala elektrizující atmosféra zářící Letné. Kvůli zdravotním problémům nemohlo do utkání zasáhnout hned sedmero hráčů, jmenovitě: Čelůstka, Pešek, Krejčí, Fortelný, Sáček, Vindheim a Suchomel. Zahajovací sestava zůstala od posledního vítězného utkáni v Plzni nezměněna, takže jsme nastoupili v tomto složení: Kovář – Mejdr, Sørensen, Vitík, Zelený – Panák, Pavelka, Sadílek – Haraslín, Kuchta, Čvančara.
Jako první zahrozili v utkání hosté, dlouhý křižný pas se snesl až k Hofmannovi, jehož pokus ovšem bezpečně lapil Kovář. V 9. minutě sklepl Haraslín míč hlavou do běhu Sadílkovi, který první sparťanskou střelou v zápase rozvlnil síť – 1:0. Vzápětí po skrumáži ve vápně nastřelil Kuchta tyč, jak jsme se ale vzápětí dozvěděli, učinil tak z ofsajdového postavení. Po necelých dvaceti minutách hry bylo utkání přerušeno, jelikož se na hrací plochu sneslo několik světlic a dělobuchů.
Zhruba po pěti minutách bylo hřiště opět uznáno rozhodčím jako způsobilé a mohlo se pokračovat. Ve 30. minutě vyslal Jaroslav Zelený dlouhý pas za obranu, který si našel Tomáš Čvančara. Ten míč potáhl a přesnou ranou prostřelil vše, co mu stálo v cestě - 2:0! Za několik okamžiků se sparťané opět tlačili do útoku, Kuchtova rána z hranice vápna však našla jen brankářovy rukavice. A to nebylo vše, ve 42. minutě po centru Mejdra dokonce orazítkoval Pavelka hlavou břevno.
Hned z kraje druhé půle provedl Brian Priske první střídání, kdy střelce druhého gólu Tomáše Čvančaru nahradil Kryštofem Daňkem. Letnou tou dobou zavalil hustý déšť, což se podepsalo pod viditelné upadnutí tempa. To se změnilo v 65. minutě, kdy dlouhý nákop propadl k Janu Kuchtovi, který nastartoval své rychlé nohy a vybídl přesným pasem Lukáše Haraslína k zakončení do prázdné – 3:0. Vzápětí byl střelec třetího gólu vystřídán Martinem Minčevem. Bulharský křídelník po několika minutách na hřišti našel krásným centrem  na zadní tyči Martina Vitíka, jeho povedenou hlavičku do protipohybu brankáře na poslední chvíli vykopl z brankové čáry obránce.
Čtvrt hodinu před závěrečným hvizdem přichystal realizační tým hned trojnásobné střídání. Na plac se dostali Adam Karabec, Casper Højer a Daniel Kaštánek, pro nějž to byl zároveň první soutěžní start v dresu A-týmu. V poslední minutě poslal zpět do ohně přetažený Daňkův centr Højer, kde našel Adama Karabce, který utaženou střelou k pravé tyči rozhodl o konečném stavu 4:0 a zisku dalších tří bodů do ligové tabulky.
AC Sparta Praha – 1. FC Slovácko 4:0 (2:0)
Branky: 9. Sadílek (Haraslín), 30. Čvančara (Zelený), 65. Haraslín (Pavelka), 90. Karabec (Højer). ŽK: 90. Minčev - 14. Tomič. Rozhodčí:  J. Machálek - K. Hájek, P. Antoníček. Diváci: 10851.
Sparta:  Kovář – Vitík, Sørensen, Panák (78. Højer) – Mejdr, Pavelka (77. Karabec), Sadílek, Zelený – Kuchta (77. Kaštánek), Čvančara (47. Daněk), Haraslín (67. Minčev).
Slovácko:  Nguyen – Tomič, M. Kadlec (78. Šimko), Hofmann, Kalabiška – Daníček, Ljovin (46. Kohút) – Petržela (76. Brandner), Havlík, Holzer (67. Doski) – Mihálik (76. Vecheta).

Další novinky