Ligová fotbalová asociaceChance Liga
RozhovoryMuži ASPARTA iD

Hráči na sebe zvýšili nároky a jdou nahoru

Brian Priske po výhře nad Slováckem

Sdílet

Po domácí vysoké výhře proti Slovácku předstoupil hlavní trenér A-týmu Brian Priske před novináře a odpovídal na jejich dotazy. Celou tiskovou konferenci si můžete buď přehrát jako video nebo přečíst v článku níže.

PRISKE | Hráči na sebe zvýšili nároky a jdou nahoru

Mělo vítězství v Plzni vliv na dnešní výkon?
Určitě ano. O víkendu jsme si v Plzni připsali velké vítězství, které mělo vliv i na ten dnešní zápas, ve kterém jsem cítil sebevědomí. Není to ale jen o posledním utkání. Několik týdnů pozoruji u týmu, že se chce posouvat a zlepšovat. Porážky bolí a ve velkých utkáních, jako bylo derby, obzvlášť. Viděl jsem ale, že se celý tým chce z této zkušenosti poučit. Hráči se zlepšili, zvýšili na sebe nároky a je poznat, že jdou nahoru.
V zápasech jste využívali rychlých kontrů, byl to záměr?
Částečně ano. Rozhodně jsme nechtěli přenechávat iniciativu soupeři. Někdy je to samozřejmě záměr, minimálně jsme to ale nechtěli dělat tak často. To se v druhé půli zlepšilo, kdy jsme měli více ze hry. Již jsme nebyli tak pasivní v presingu a díky Kuchtovi, Haraslínovi a Daňkovi, který přišel v průběhu do hry, byl soupeř častěji pod tlakem, čímž jsme se dostávali do takových situací, do kterých jsme chtěli.
Byl to nejlepší výkon pod vaším vedením?
Je to těžké, takhle říct. I v Plzni jsme hráli dobrý zápas, ale je pravda, že tam to bylo založené spíše na defenzivě a soubojovosti. Dnes padaly góly a některé z nich byly moc hezké. Jsem tedy rád, že se dnes více projevovala ofenzivní součinnost mezi hráči. Také mě moc potěšila reakce fanoušků a to, jak fandili až do konce.
SPARTA iD

Celý článek je dostupný pouze přihlášeným uživatelům.

Další novinky