Ligová fotbalová asociaceChance Liga

Vstupenky na odvetu s Shamrock Rovers jsou stále k dispozici na Enigoo.

Novinky

Prohlášení klubu k dění při utkání se Slováckem

Sparta děkuje fanouškům za podporu. Žádný z cílů protestu zároveň nebude vyslyšen

Sdílet

Vážení sparťani,
Vy, kteří jste ve středu večer podporovali tým Briana Priskeho až do závěrečného hvizdu. Vy, kteří jste se společně s týmem radovali ze čtyř gólů v síti Slovácka.
Vás deset tisíc, kteří jste si užili děkovačku s celým týmem na Letné.
Vy, kteří přijdete Lukáše Sadílka, Asgera Sørensena a A-tým podpořit i v sobotu.
Vy, kteří jste týmu fandili u televizní obrazovky doma, u piva, nebo v práci – a měli jste radost z vítězství nad mužstvem, které nás v minulé sezoně opakovaně porazilo.
Vám adresujeme tento vzkaz, ve kterém se jako klub chceme vyjádřit k incidentu, který přerušil středeční domácí utkání. Chceme Vám vysvětlit postoj klubu k proběhlému protestu (a k jeho formě).
Klub v posledních letech uložil desítky zákazů vstupu na domácí utkání ACS a uložil také desítky pokut, které vycházely z porušení návštěvního řádu stadionu. K těmto opatřením Sparta přistupuje v případech, kdy fanoušek svým jednáním ohrožuje bezpečnost na stadionu, dopouští se násilí či rasismu, případně jeho jednání může narušit řádný průběh utkání. Tento postup je uplatňovaný vůči fanouškům ve všech sektorech bez výjimky, tedy i směrem k příznivcům hostujících klubů.
Důležité je v tomto kontextu připomenout, že Váš klub je ve svém rozhodování předvídatelný. Základní pravidla a varování jsou komunikována ve videu před zahájením každého zápasu a jsou komunikována viditelně v prostorách stadionu. Klub také před sezonou vydal speciální text k dodržování pravidel na Letné.
V případě zmíněného toxického jednání tedy docházelo, dochází a nadále bude docházet k ukládání pokut či zákazů vstupu na domácí zápasy Sparty. Tento náhled na nepřijatelné chování na stadionu je neměnný. Takový byl včera, je i dnes, bude zítra. Stejně jako před rokem, za rok.
Protest některých fanoušků, který byl svojí formou naprosto neakceptovatelný, zdá se, dostal právě tuto skupinu víc než cokoli jiného do izolace. Žádný z cílů a požadavků tohoto protestu nebude ze strany klubu vyslyšen.
Děkujeme za Vaši podporu.
V sobotu na viděnou.
AC Sparta Praha

Sdílet

    Další novinky