Ligová fotbalová asociaceChance Liga
RozhovoryMuži A

Motivace zakončit podzim postupem je ohromná

Asistent trenéra Luboš Loučka před MOL Cupem v Ostravě

Sdílet

Sparta zakončila ligový podzim třemi výhrami s nulou v řadě. Veledůležitý zápas ji ale ještě čeká. V Ostravě se utká s Baníkem o postup do čtvrtfinále MOL Cupu. Před duelem jsme mluvili s asistentem trenéra Lubošem Loučkou.
Jaká nálada panuje v týmu po těch třech posledních výhrách?
Dobrá, samozřejmě ta série tří vítězství v řadě je povzbuzením pro nás pro všechny. Užíváme si to a zároveň víme, že ještě není konec práce. Možná, že ten nejdůležitější zápas nás čeká v sobotu v Ostravě.
Je to poslední naše utkání v roce 2022. Cítíš z týmu velkou motivaci si ten závěr roku nepokazit?
Stoprocentně. Kluci vědí, proč do Ostravy jedou. Motivace je tady ohromná. Všichni se na to chystají, jak nejlépe mohou. Doléčujeme šrámy, dobře trénujeme, tak věřím, že to v sobotu zvládneme.
Většinou se před pohárem bavíme o tom, jestli dostanou příležitost kluci, kteří delší dobu nehráli. Tentokrát je ta situace jiná. Půjdete do zápasu v nejsilnějším možném složení, vzhledem k tomu, že není na co se šetřit?
Půjdeme do toho v nejsilnější možné sestavě.
V poháru může dojít na penalty, což už se s Baníkem v minulosti dvakrát stalo. Budete se věnovat speciálně také této disciplíně, nebo plně věříte, že rozhodneme v 90 minutách?
Musíme počítat se vším a být na to nachystaní. Speciálně to trénovat nebudeme tak, že bychom tomu třeba věnovali celý trénink. Kluci si ale pochopitelně kopnou a budeme chtít vědět, kdo by na penalty případně chtěl jít.
Čeká nás pod Pavlem Hapalem jiný Baník než při posledním měření sil v polovině září, kdy ještě mužstvo vedl Pavel Vrba?
Rozhodně. Poslední zápasy to také ukazují. Baník po příchodu Pavla Hapala z pěti zápasů tři vyhrál a prohrál jen se Slavií a Plzní. I v těchto zápasech hráli výborně. Čeká nás zápas s týmem, který je ve velké pohodě a Pavel je určitě na nás dobře nachystá. Myslím, že můžeme očekávat jen toho nejsilnějšího soupeře.
Baník od nástupu Pavla Hapala v lize ani jednou neudržel nulu. Očekáváš tedy spíš ofenzivní zápas, nebo utkání, do kterého se promítne důležitost pro oba kluby?
Složení týmu Baníku je ofenzivní. Ne, že by na nulu hrát nechtěli, ale charakterem hráčů je to spíš ofenzivní tým. Pro nás nedostat gól je klíč, to se nám v posledních třech zápasech podařilo. Věříme, že můžeme využít jejich skulinky v obraně z přemíry snahy o ofenzivní fotbal.
V Ostravě jsme pohár nehráli skoro 30 let. Zápas nemůže skončit remízou, je ještě v něčem pohárový duel na hřišti soupeře jiný než ligové utkání?
V ničem zásadním. Samozřejmě to trochu specifické je. Spíš si říkám, že se nám málokdy podaří dostat v poháru snadnějšího soupeře a většinou chytíme takovou dobrotu. Tak to ale ve fotbalovém životě je, na to se nijak nevymlouváme a ani o tom nepřemýšlíme. Prostě jedeme na Baník a budeme ho chtít vyřadit.

Další novinky