Ligová fotbalová asociaceChance Liga

Vstupenky na odvetu s Shamrock Rovers jsou stále k dispozici na Enigoo.

RozhovoryMuži A

Chceme navázat na úspěšný závěr ligy

David Pavelka o posledním zápase roku

Sdílet

Do většiny zápasů vedl Spartu s kapitánskou páskou David Pavelka. Právě s ním jsme mluvili před MOL Cupem v Ostravě nejen o nadcházejícím duelu, ale také o závěru podzimní části ligy.
Jak příjemné bylo zakončit ligový podzim třemi výhrami v řadě?
Příjemné, ale hlavně důležité. Opravdu jsme cítili, že je potřeba zabrat. Chtěli jsme se udržet ve hře a bylo potřeba ten závěr ligového podzimu zvládnout. Nakonec to dopadlo nad očekávání, i když si myslím, že domácí zápas s Budějovicemi jsme měli zvládnout ještě o něco lépe.
Je to poslední utkání roku. Cítíš už po podzimní části únavu, nebo se o tom vůbec nedá mluvit?
Myslím si, že letos to není vůbec na místě. Oproti dalším klubům z top trojky jsme měli zápasů mnohem méně. V tomhle směru bychom tedy letos větší únavu cítit neměli.
Vnímáte, že se hraje do velké míry o to, v jaké atmosféře bude probíhat ta nezvyklá zimní přestávka?
Jednoznačně. Pohár je pro nás hodně důležitý. Chceme navázat na úspěšný ligový konec a přenést si pohodu z posledních třech zápasů ligy do tohoto důležitého venkovního zápasu.
Čeká nás Baník, kterého se ujal Pavel Hapal. Bude to podle tebe jiný soupeř než v polovině září pod Pavlem Vrbou?
Určitě ano, viděl jsem jejich zápasy z poslední doby a taková ta deka, která na nich byla, z nich spadla. Hrají teď zajímavý fotbal. Určitě tam mají také svěží vítr a jsou v jiném rozpoložení, než když jsme s nimi hráli doma na Letné.
Vzhledem k tomu, že oba týmy hrají ofenzivní fotbal, čekáš spíš atraktivní zápas, nebo do něj podle tebe výrazně promluví důležitost toho utkání pro oba kluby?
Myslím si, že oboje. Oba kluby budou chtít hrát svůj fotbal a zároveň všichni cítí tu důležitost. Navíc si myslím, že bude skvělá atmosféra, takže já doufám, že se naplní to, co jsi teď říkal a že to bude zajímavý zápas pro diváky.
V Ostravě jsme nevyhráli čtyři roky. Je těžké tam zvítězit?
Je to těžký soupeř a složité prostředí, jak jsem už jsem naznačoval. Rozhodně ale chceme tuhle šňůru přerušit.
V minulosti pohárové zápasy s Baníkem dvakrát rozhodovaly penalty. Počítáte i s touhle variantou, nebo chcete udělat všechno, abyste rozhodli v základní hrací době?
Chceme to zvládnout v základní hrací době. Penalty jsou vždycky loterie a pak už je to spíš o štěstí než o nějakém umu.

Další novinky