Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkyMuži A

Postup v poháru

Sparťané porazili Baník 3:2 a míří do čtvrtfinále MOL Cupu

Sdílet

V mrazivém osmifinále MOL Cupu jsme díky přesné trefě Lukáše Haraslína z penaltového puntíku vedli, Baník však ještě před pauzou stihl vyrovnat. Po změně stran ovšem přidali svěřenci Briana Priskeho další dvě branky a po výhře 3:2 postupují do čtvrtfinále.
Tečkou za fotbalovým podzimem bylo pro náš A-tým osmifinále MOL Cupu na hřišti Baníku Ostrava, kterou symbolicky doprovázel první zimní mrazík. K utkání nebylo ze zdravotních důvodů k dispozici šest hráčů, jmenovitě: Krejčí, Sáček, Pešek, Čelůstka, Vindheim a Fortelný. Na hrotu dostal tentokrát přednost Martin Minčev, návrat do základní sestavy po několika zápasech mezi náhradníky zaznamenal Kryštof Daněk. Tomáš Čvančara, který vynechal poslední utkání kvůli zranění, byl připraven zasáhnout z lavičky. Zahajovací jedenáctka tak vypadala následovně: Kovář – Mejdr, Sørensen, Vitík, Zelený – Daněk, Panák, Pavelka, Sadílek, Haraslín – Minčev.
Tuhé zimě navzdory panovala od prvních minut na Městském stadionu v Ostravě bouřlivá atmosféra. Do první velké příležitosti se po čtvrt hodině hry dostali hosté. Po rohu doskákal míč až ke Kryštofu Daňkovi, jeho následný pokus z dobré pozice však lapil Laštůvka. Na druhé straně se střelou k tyči připomněl Almási, Matěj Kovář byl ale připraven.
Po standardní situaci z 20. minuty zahrál domácí hráč ve svém vápně rukou, což vedlo rozhodčího Zelinku k nařízení pokutového kopu, který s přehledem proměnil Lukáš Haraslín a poslal Spartu do vedení. Zápas ihned dostal nový impuls a byly k vidění reakce plné emocí na obou stranách. Baník postupem času čím dál častěji vystrkoval růžky, Matěj Kovář byl proto nucen vytáhnout několik těžších zákroků. Deset minut před poločasovým hvizdem vyslal Filip Kaloč přesný projektil z hranice vápna a srovnal skóre.
Do druhé pětačtyřicetiminutovky vyběhli sparťané s jednou změnou, Martina Minčeva nahradil na hrotu Tomáš Čvančara. Po necelé hodině hry se dostal k zakončení z hranice vápna Kryštof Daněk, to se bohužel nevešlo mezi tři tyče. Vzápětí Jaroslav Zelený předvedl únik po levém křídle, udělal kličku obránci a vyslal tvrdou ránu, našel ale pouze náruč ostravského brankáře. Po chvíli Čvančara dobrou hlavičkou do proti pohybu pořádně protáhl Laštůvku.
V 68. minutě si po skrumáži na malém vápně srazil míč do vlastní sítě Frydrych, a sparťané tak po druhé v zápase vedli. Hned po společné oslavě vystřídal Daňka Kuchta a právě nový muž na hřišti o deset minut později předložil nabídku v podobě zakončení do prázdné Čvančarovi, ten se v tutovce nemýlil - 3:1. Na závěrečné minuty se do hry dostal také Wiesner, který přihlížel tomu, jak v další velké příležitosti nastřelil Kuchta břevno. V nastavení ještě domácí díky snížení z kopačky Kuzmanoviće vykřesali jiskřičku naděje, svěřenci Briana Priskeho si ale již poslední minuty pohlídali a mohou tak slavit postup do čtvrtfinále MOL Cupu.
 FC Baník Ostrava – AC Sparta Praha 2:3 (1:1)
Branky: 36. Kaloč, 90. Kuzmanović – 22. Haraslín (pen.), 66. Frydrych (vl.), 77. Čvančara. ŽK: 24. Almási, 54. Kaloč – 24. Pavelka, 53. Haraslín, 60. Vitík, 90. Kovář. Rozhodčí:  Zelinka – Caletka, Paták. Diváci: 14 185.
Sparta:  Kovář – Vitík, Panák, Sørensen – Mejdr, Pavelka, Sadílek, Zelený – Daněk (68. Kuchta), Minčev (46. Čvančara), Haraslín (77. Wiesner).
Baník:  Laštůvka – Juroška (77. Tijani), Frydrych, Pojezný, Fleišman (77. Lischka) – Kaloč, Tetour (68. Mišković) – Cadu (68. Buchta), Kuzmanović, Plavšić – Almási.

Další novinky