Ligová fotbalová asociaceChance Liga

Vstupenky na odvetu s Shamrock Rovers jsou stále k dispozici na Enigoo.

NovinkyU-13

Přehled mládežnického víkendu

Přípravné duely, turnaj a Interliga

Sdílet

Během víkendu bylo v akci několik mládežnických týmů. U14, U15 a U16 odehrály přípravné zápasy, třináctka absolvovala turnaj v Pardubicích a U12 spolu s U13 nastoupily na další souboje v Interlize. Přečtěte si, jak se dařilo jednotlivým kategoriím.
U16
AC Sparta Praha U16 – FC Slavoj Vyšehrad U17 11:0 (5:0)
Góly ACS: Chrastina (4), Hrubý, Štěrba, Poturnay, Valeš, Horálek, Havrlík, Vodolán.
Sparta: Šmidmajer – Horálek, Poturnay (46. Krpálek), Kodeš, Havelka (60. Hrodek) – Pančev (28. Valeš), Hrubý (60. Havrlík), Holubec (60. Vodolán), Pavlo – Štěrba (60. Duška), Chrastina.
U15
AC Sparta Praha – FK Dukla Praha 5:0 (2:0)
Góly ACS: Jandovský (2), Kořínek, Topič, Provazník M.
Sparta: Jakisch (41. Stoulil) – Hocek (41. Spizzirri), Jeřábek (41. Lášek), Provazník J. (61. Hocek), Amler (61. Topič) – Petrák (41. Jupa-Williams), Sochůrek (61. Provazník M.), Provazník M. (41. Kotíšek V.), Pech (61. Kořínek) – Topič (41. Jandovský), Kořínek (41. Grof).
U14
AC Sparta Praha – FK Dukla Praha 3:1 (1:0)
Góly ACS : Švec (2), Federle.
Sparta: Schutz – Man (41. Dresler), Matějka (62. Man), Kubíček (62. Federle), Klečar (41. Heisig) – Prokop (62. Krejčí), Federle (41. Vondrášek), Krejčí (41. Pospíšil D.), Pospíšil Š. (62. Klečar) – Kos (41. Švec), Srneček (62. Kos).
U13
Třináctka měla na programu dvoudenní turnaj v Pardubicích. V základní skupině se setkala s Karvinou, Duklou Praha a Chrudimí. Duely se hrály s jedenácti hráči na trávníku při délce 1x30 minut.
AC Sparta Praha – MFK Karviná 3:0
Góly ACS: Holinka (2), Kubín.
AC Sparta Praha – Dukla Praha 0:0
AC Sparta Praha – MFK Chrudim 9:0
Góly ACS: Kubín (2), Holinka, Press, Volek, Šimeček, Hybler, Tichý, Květoň.
Sparta se dvěma výhrami obsadila první místo a zajistila si tak účast ve zlaté skupině.
1. den Spartu reprezentovali: Dyntar, Kostečka, Hybler, Volek, Press, Kmeť, Květoň, Tichý, Šimeček, Kubín, Holinka, Průša, Baroch, Rumanský, Matějka.
Trenér Michal Vychodil hodnotí tento den: „Potěšující je fakt, jak jsme v kombinované sestavě (U12/U13 + dlouhodobé kontakty a hráči partnerských klubů) dokázali suverénně zvládnout první den a zaslouženě postoupit do finálové skupiny. Herně nejslabší pasáží byla první polovina utkání s Duklou a tam jsme přežili několik opravdu ošemetných situací. Pochválit nás musím za projev po zbytek času a zejména pak za chuť být neustále aktivní při herní převaze v posledním zápase.“
Zlatá skupina:
AC Sparta Praha – FK Pardubice 0:0
AC Sparta Praha – FK Mladá Boleslav 0:2
AC Sparta Praha – FTA 1:1
Gól ACS: Kubín.
V sobotu jsme další vítězství nepřidali a po dvou remízách a prohře jsme obsadili konečnou bronzovou pozici.
2. den v našem dresu nastoupili: Materna, Kostečka, Hybler, Kmeť, Tichý, Kubín, Průša, Baroch, Rumanský, Matějka, Pokorný, Schejbal, Vorlíček, Vitarigov.
Sparťani tak na turnaji dosáhli bilanci: 2 výhry, 3 remízy a 1 prohra při skóre 13:3.
Konečné pořadí:
  1. FK Mladá Boleslav
  2. FK Pardubice
  3. AC Sparta Praha
  4. FTA
Trenér Michal Vychodil hodnotí sobotu: „S Pardubicemi se utkání po větší dobu odehrávalo pouze od vápna k vápnu bez výraznější vyložené šance na obou stranách. K vidění byl spíše boj, protože po zisku míče přišla většinou okamžitá ztráta.
Do utkání s Boleslaví jsme vstoupili velice aktivně a v prvních pěti minutách jsme si vypracovali dvě vyložené brankové příležitosti, které jsme ale bohužel nevyužili. Poté nás soupeř v rychlém sledu dvakrát potrestal z levé strany a od té doby byl v zápase dominantnějším týmem.
V závěrečném vystoupení jsme v první polovině zápasu byli velice aktivní a převážně se hrálo na soupeřově polovině. Našim aktivním presinkem jsme soupeře při rozehrávce dostávali pod tlak a vytvořili jsme si několik šancí, které jsme ale opětovně nedokázali proměnit. Brankově jsme se prosadili až v době, kdy náš tlak polevil a nebyl už tak výrazný. Od poloviny zápasu soupeř přecházel do rychlých protiútoků, které nám dělaly velké problémy. Po jedné z těchto akcí nakonec i vyrovnal.“
Interliga:
V neděli 11. prosince nastoupily kategorie U12 a U13 na další souboje Interligy. V rámci 4. kola soutěže cestovaly do Budapešti, kde odehrály utkání s Baníkem Ostrava a Honvédem Budapešť.
U13
AC Sparta Praha – FC Baník Ostrava 6:0
Góly ACS: Hrodek (3), Holinka (2), Kropík.
Sparta: Dyntar – Havrlík (31. Šimeček), Kronberger, Volek, Hrdlička, Šimeček (16. Kropík), Přibyl, Květoň (41. Havrlík), Faltus (51. Květoň), Hrodek, Holinka.
AC Sparta Praha – Honvéd Budapešť 0:1
Sparta: Dyntar – Havrlík, Kronberger, Volek, Tůma (31. Šimeček, 46. Faltus), Šimeček (16. Přibyl), Kropík (46. Tůma), Květoň, Faltus (31. Hrodek), Hrodek (16. Hrdlička), Holinka.
Trenér Michal Vychodil hodnotí tyto duely: „Dvanáct statečných vyrazilo na poslední letošní akci do Budapešti a zaslouží si pochválit! Nejprve jsme po velmi dobrém výkonu přehráli Baník a kdyby byl výsledek dvouciferný, nikdo by neřekl ani popel. Domácí Honvéd ale byl jiný level. Především ve druhé části první půle nás mačkal a zaslouženě šel do vedení. Po ostřejší debatě o pauze jsme ještě zmobilizovali síly a šli za vyrovnáním. To se sice bohužel nezdařilo, ale to je asi jediná kaňka a to jediné, co asi mohu dnes objektivně vyčítat.“
U12
AC Sparta Praha – FC Baník Ostrava 7:4 (5:0)
Góly ACS: Macháček (2), Skuhravý (2), Tůma, Press, Kapusňak.
AC Sparta Praha – Honvéd Budapešť 1:0 (0:0)
Gól ACS: Ševínský.
Sparta: Michal, Sojka, Štěpnička, Malý, Kapusňak, Babiar, Ševínský, Bayer, Nezbeda, Macháček, Press, Tůma, Skuhravý.
Trenér Aleš Vytlačil hodnotí tyto duely: „Zápas proti Baníku bych rozdělil na dva poločasy. V tom prvním jsme využili velmi dobrého nástupu a dostali se do výraznějšího vedení zcela zaslouženě. Ve druhém dějství jsme zcela lehkovážně přistupovali k obranným úkolům a náš soupeř proto zaslouženě střelecky zvládl druhý poločas lépe.
Hned na to nás s domácím Honvédem čekala velmi vyrovnaná bitva, ve které každý chvilku přehrával toho druhého a dlouho oproti střelcům na obou stranách vynikali hlavně brankáři. O to víc je cennější konečné vítězství, o kterém jsme rozhodli pět minut před koncem. Zvláště v situaci, kdy drtivá většina našich hráčů dohrávala, z různých důvodů, poslední poločas tohoto roku na hranici svých možností. Kluci si tak ve finále zaslouží určitě pochvalu za odvedené výkony v tomto závěrečném duelu.“

Další novinky