Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeMuži A

Šestá domácí výhra v řadě

Sparťané porazili v epet ARENĚ Jablonec 3:0

Sdílet

Sparťané přivítali v nedělní únorový podvečer na Letné o záchranu bojující Jablonec. Svěřenci Briana Priskeho po půl hodině hry díky brance Lukáše Haraslína vedli. Slovenský křídelník po změně stran přidal ještě další branku a spolu s Janem Kuchtou rozhodl o konečném stavu 3:0 a dalších třech bodech do ligové tabulky.
20. kolo české nejvyšší soutěže vyvrcholilo v neděli večer v epet ARENĚ, kde Sparta přivítala Jablonec. Na marodce pro toto utkání zůstali Milan Heča, Casper Højer, Ondřej Čelůstka, Filip Panák, David Pavelka, Jan Mejdr a Jakub Pešek. Debut v základní sestavě si připsal australský křídelník Awer Mabil, který dostal příležitost místo vykartovaného Tomáše Čvančary. Zahajovací jedenáctka tak vypadala následovně: Kovář – Vitík, Sørensen, Krejčí – Wiesner, Sadílek, Kairinen, Zelený – Mabil, Kuchta, Haraslín.
Hráči v rudých dresech byli podle očekávání od úvodních minut více na balónu a diktovali tempo hry. V 5. minutě se také dostali do první příležitosti, Sadílkův pokus z dálky ale neměl gólové parametry. V 18. minutě se hnal do samostatného úniku Kuchta, z dobré příležitosti ale nic nebylo, jelikož asistent rozhodčího zdvihl svůj praporek. Po dvaceti minutách hry zůstal na trávníku po úderu do hlavy ležet Kaan Kairinen a Brian Priske musel sáhnout k prvnímu střídání. Na trávník se tak dostal Qazim Laci.
V 31. minutě krásně sklepl Zelený balón Haraslínovi, který jej potáhl do vápna a následně uklidil k pravé tyči – 1:0! O deset minut později se podobná spolupráce, tentokrát na ose Haraslín–Kuchta, zopakovala, v tomto případě však byla střela slovenského křídelníka sražena na roh. V nastavení první půle zaplály emoce, nejprve se domácí dožadovali odpískání faulu na Wiesnera na hranici vápna, na druhé straně pak po chybě v rozehrávce vytáhl ukázkovou robinsonádu Matěj Kovář.
Do druhé půle jsme nastoupili s jednou změnou, Awera Mabila nahradil na pravém křídle Martin Minčev. I po změně stran vládli na hřišti hlavně sparťané. Velkého tlaku využil v 55. minutě Kuchta, který koníčkem dorazil Wiesnerovu vyraženou střelu – 2:0. Útočník s devítkou na zádech se i dále dostával do jedné šance za druhou, po hodině hry dokonce dvakrát v krátkém sledu nastřelil tyč. Vzápětí byl ovšem střídán a místo něj se na hřiště dostal Jakub Jankto.
V 71. minutě vysunul Laci Haraslína, který potvrdil dobrou střeleckou formu a přidal svou druhou branku – 3:0. Na závěrečnou desetiminutovku se do hry dostali Adam Goljan s Kryštofem Daňkem, kteří nahradili Jaroslava Zeleného s Lukášem Haraslínem. Svěřenci Briana Priskeho dohrávali utkání se stoickým klidem a soupeři zřídka kdy půjčovali míč. Žádnou z mnoha šancí již ovšem nezvládli přetavit v další branku, a loučili se tak s epet ARENOU s konečným výsledkem 3:0.
AC Sparta Praha – FK Jablonec 3:0 (1:0)
Branky: 31. Haraslín (Zelený), 55. Kuchta, 71. Haraslín (Laci). Karty: 87. Krejčí – 50. Souček, 81. Král. Rozhodčí: D. Černý - K. Hájek, P. Antoníček. Návštěva: 10 917.
Sestava Sparty: Kovář – Vitík, Sørensen, Krejčí – Wiesner, Kairinen (29. Laci), Sadílek, Zelený (76. Goljan) – Haraslín (76. Daněk), Mabil (46. Minčev) – Kuchta (70. Jankto).
Sestava Jablonce: Hanuš – Akpudje, Král, Martinec – Šulc, Hübschman, Jovović (61. Černák), Považanec (61. Surzyn), Souček – Ikaunieks (77. Velich), Chramosta (77. Štěpánek).

Další novinky