Ligová fotbalová asociaceChance Liga

Vstupenky na odvetu s Shamrock Rovers jsou stále k dispozici na Enigoo.

NovinkyMuži A

Čeká nás náročný program

Brian Priske po výhře nad Hradcem

Sdílet

Hlavní trenér Brian Priske po vítězství nad Hradcem Králové předstoupil před novináře a odpovídal na jejich dotazy. Videozáznam tiskové konference a její přepis najdete v článku níže.

TISKOVKA | Priske po Hradci

Nečekal jste, že bude váš výkon s  ohledem na okolnosti poněkud přesvědčivější?
Abych se přiznal, tak jsem dnes nečekal lehké utkání. Musím připomenout, že naposledy jsme ve vzájemném utkání na Letné měli štěstí. Hradec je přímočarý a nepříjemný soupeř s kvalitními útočníky, proti kterému se nikomu z ligy nehraje dobře. S červenou kartou se ne vždy stane utkání pro tým v početní výhodě snazším. Samozřejmě jsme si představovali, že hru více zrychlíme a podaří se nám skórovat dříve, musíme ale mít na paměti, že proti nám stál dobrý soupeř s velmi kvalitním brankářem, kvůli čemuž se nám podařilo rozhodnout až v samotném závěru.
V  první půli byla vaše hra poněkud rozháraná, čím to bylo?
Nevím jestli bych použil právě toto slovo, ale máte pravdu, že jsme v první půli kupili individuální chyby. Neměli jsme takovou kvalitu, na kterou jsme zvyklí z posledních zápasů. Musím říci, že nám hřiště dnes úplně nepřálo. Červená karta byla významným mentálním prvkem, jelikož proměnila atmosféru zápasu. Najednou na nás byl ještě větší tlak a museli jsme hrát o to rychleji, protože jsme čelili soupeři, který má opravdu nebezpečné protiútoky. Možná kdybychom vstřelili druhou branku dříve, tak by naše hra o něco více připomínala naše poslední utkání. Ještě jednou musím ale zopakovat, že Hradec je výborný tým s velice dobrým trenérem.
Budete i dnes chválit obranu?
Obecně se dá říci, že jsme dnes do defenzivy předvedli slušný výkon. Samozřejmě se ale v tomto ohledu projevila naše početní výhoda, jelikož soupeř zákonitě mohl útočit v méně hráčích.  Párkrát se sice stalo, že jsme měli výpadek a pustili soupeře do rychlého protiútoku. Hradec měl i několik standardek, což jsou situace, které jednoduše nechcete, celkově jsme ale v obraně vypadali slušně. Když se ale podíváme na pozápasové statistiky, tak myslím, že jasně vyznějí v náš prospěch.
Jak bude vypadat váš program v reprezentační pauze?
Své reprezentační povinnosti si bude plnit celkem 15 hráčů. Ti budou rozeseti nejen po celé Evropě, ale na příklad Awera Mabila čeká dlouhá cesta až do Austrálie. Můžete tedy tušit, že nás tu nezůstane mnoho. Hráči budou v týdnu trénovat, kolem víkendu pak dostanou volno. I ti, kteří pojedou na reprezentační srazy dostanou pár dní na oddych, jelikož je třeba, aby po náročném cestování strávili pár dní s rodinami, odpočinuli si, a mohli tak být stoprocentně připraveni na náročný závěr sezony. Potřebujeme aby hráči byli připraveni na těžký program, kdy nás kromě obtížných ligových soupeřů čeká i semifinále poháru.
Stihne někdo z  dlouhodobě zraněných hráčů závěr sezony?
Kuba Pešek určitě ne. Rekonvalescence se mu sice daří dobře, občas se s námi zapojuje i do rozcvičky, ale jeho návrat je ještě daleko. Højer s Čelůstkou jsou určitě blíže, dvakrát až třikrát týdně absolvují některé tréninkové jednotky s týmem, vždy ale následující den mají volnější. Zátěž jim tedy musíme ještě dávkovat, věřím ale, že brzy budou zpátky.

Další novinky