Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyWU-15

Rozárie Petráková - mládežnická hráčka měsíce

Za Spartu poprvé nastoupila již v pěti letech

Sdílet

Projekt Mládežnické hráčky měsíce pokračuje dál, další vybranou fotbalistkou je 14letá Rozárie Petráková.
Rozárie s fotbalem začínala už ve dvou a půl letech v týmu SK Vyžlovka. Začala společně se svým starším bratrem, který původně šel sám na nábor a Róza se tak k němu přidala. Do Sparty z Vyžlovky přestoupila v létě 2020. 
Poprvé však za Spartu nastoupila už v roce 2014 (tedy v jejích pěti letech) a hned proti Slavii. „Rózu jsme brali na zápasy ze staršími hráčkami převážně s ročníkem 2007, někdy byla i o dva tři roky mladší, ale zápasy v přípravkách zvládala bez problémů,“ říká dlouholetý sparťanský mladežnický trenér Pavel Klíma. 
Do Sparty jsem přestoupila nejen kvůli kolektivu holek a trenérům, jelikož mě brali jako hráčku Sparty už delší dobu před přestupem, ale také jsem věděla, že mě to posune dál a budu se tu moct zlepšovat,” vysvětluje sama Rozárie. 
1 / 9
V této sezóně nastupuje nejčastěji na pozici stoperky nebo defenzivní záložnice. Patří stabilně do základní sestavy starších žákyň a také se objevila na výběrových kempech WU14, které se konaly v listopadu a březnu v Nymburce. 
Stejně jako předchozí hráčky měsíce, také ona si za odměnu mohla zatrénovat s hlavním týmem ženského úseku. „Z tréninku jsem byla ze začátku nervózní, ale holky byly fajn, přivítaly nás a vzaly nás do kolektivu. Společně jsme si pak trénink užily,” říká Rozárie, která na tréninku byla společně se spoluhráčkou z ACS WU15 Ellen Eiseltovou (tu představíme v nejbližších dnech). 

Další novinky