Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkyMuži A

Cesta obou týmů do semifinále

Ve středu se Sparta utká s Českými Budějovicemi

Sdílet

Spartu čeká ve středu od 18:00 semifinále domácího poháru. Na Letné se hráči v MOL Cupu představí po více než roce. Pojďte se spolu s námi ohlédnout za tímto ročníkem soutěže v podání Sparty i Českých Budějovic.

Vstupenky na středeční semifinále zakoupíte pod tímto odkazem.

V březnu 2022 Sparta na Letné po prodloužení zdolala 4:3 Jablonec. Od té doby hrála MOL Cup pouze venku. Nejprve v říjnu zvítězila 6:1 v Domažlicích. Dva góly vstřelili Čvančara a Vitík, jednou se prosadili Zelený a Minčev.
Přesně o měsíc později vyrazila Sparta do Ostravy. Tentokrát už šlo o poznání o větší bitvu. Sparta vedla po gólu Haraslína. Ještě do poločasu vyrovnal Kaloč. Po hodině hry si vstřelil vlastní gól Frydrych. Pojišťující branku vstřelil Čvančara. Konečnou podobu skóre pak dal Kuzmanovič. Sparta zvítězila 3:2.
Prvního března jela Sparta do Liberce. Čtvrtfinále rozjeli lépe domácí, když se v páté minutě prosadil Rondić. Sparta dlouho hledala na Slovan recept. Čtvrt hodiny před koncem srovnal Kuchta. Stejný hráč pak osm minut před koncem poslal Spartu do vedení. Když už se zdálo, že i zápas dovedeme do vítězného konce, srovnal Rabušic. Zápas pak dospěl až do pokutových kopů. Zatímco všech pět našich hráčů penaltu proměnilo, ve třetí sérii nedal Červ. Sparta tak po výhře 3:2 po penaltách postoupila do semifinále.
Českobudějovická cesta do semifinále začala výhrou 5:0 v Chomutově. V utkání se zaskvěl zejména Zajíc, jednou se trefili Havel a Matoušek.
V dalším kole přijela do Budějovic Vlašim a domácí měli zápas pod kontrolou. Znovu se trefil Zajíc, k němu se přidali Čavoš a Švec. Hosté snižovali až v závěru, a Dynamo tak vyhrálo 3:1.
V osmifinále se Budějovice utkaly doma s Hradcem. Výhru 2:0 vystřelili už v prvním poločase Matoušek a Adediran.
Výsledkově největší bitvu sehrálo Dynamo ve čtvrtfinále, když do Budějovic přijelo Brno. Domácí se ujali už v prvním poločase po dvou gólech Zajíce vedení 2:0. Až v samotném závěru snižoval Divíšek. Budějovice tak vyhrály 2:1 a postoupily do semifinále.
Dynamo jsme v poháru naposledy vyzvali na podzim 2019. Sparta v Budějovicích vyhrála 4:0 a na konci ročníku pozvedla trofej pro vítěze MOL Cupu. Celkově má Sparta s Dynamem v českém poháru od roku 1993 bilanci tři postupy a jedno vyřazení.

Další novinky