Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkyMuži A

Čekají nás těžké bitvy

Brian Priske po výhře nad Pardubicemi

Sdílet

Hlavní trenér Brian Priske po vítězství nad Pardubicemi předstoupil před novináře a odpovídal na jejich dotazy. Videozáznam tiskové konference a její přepis najdete v článku níže.

TISKOVKA | Priske po Pardubicích

Jedenáctá výhra v  řadě, jak byste ji zhodnotil?
První poločas byl vesměs dobrý, přestože jsme v některých okamžicích nebyli tolik důslední a chybělo nám pár výkonnostních procent, jak v ofenzivě, tak v defenzivě. Utkání jsme mohli rozhodnout dříve a dát třetí branku, což se nám ale bohužel nepodařilo. V některých obranných situacích jsme zase byli na můj vkus poněkud pasivní. Na druhou stranu to bylo třetí úspěšné utkání v jednom týdnu, navíc po důležitém pohárovém semifinále. Je dobře, že jsme si před následujícím domácím utkání připsali další tři body.
Co se stalo při střídání Čvančary? Budete s ním v týdnu mluvit?
Jako se všemi hráči i se Čvančarou budu samozřejmě v týdnu mluvit. Tenhle případ je ale pro mě uzavřený. Chtěl jsem aby si šel s Karou, který jej střídal, plácnout a vzdát mu respekt, což se nestalo, a proto jsme jej poslali rovnou do kabin. V kolečku se nám ale Čváňa všem omluvil a litoval svého činu, čímž je pro mě, jak jsem říkal, vše uzavřené. Máme v týmu mladé kluky, kteří mají nejen velký talent a potenciál, ale i velká ega. To samo o sobě není špatné. K tomu, abyste uspěli, potřebujete hráče se sebedůvěrou. Občas se jím ale stává, že neunesou určité situace. Vždy proto musí vědět, že nikdy nejsou víc než tým. Zisk titul je kolektivní cíl. Ego nikdy nesmí být nad týmem. O to se ostatně s Tomášem Sivokem a Tomášem Rosickým snažíme, aby si naši hráči toho byli vědomi.
Jste momentálně hlavním kandidátem na titul?
To je na vás novinářích, jak nás nazvete. Mně na tomhle upřímně nezáleží. Když jste ve Spartě, vždy musíte hrát o titul. Pro mě je zásadní pokračovat v nastolené cestě a výkonech. Jsme tam, kde chceme být, čekají nás ale ještě těžká utkání a víme, co všechno ještě na cestě za titulem musíme dokázat.

Krejčí je důležitý jak na hřišti, tak i mimo hřiště. Poznal jste ve své kariéře někdy podobného hráče?
Bezpochyby je to hráč s velkými lídrovskými schopnosti a obrovským srdcem. Spolu s Pavlasem, Panym a Čeldou se dobře starají o kabinu. Jsem moc rád že ho tu mám a těším se, až uvidím jeho statistiky po dalších zápasech.

Berete jako výhodu, že máte před nadstavbou čtyři náročné soupeře?
Nevím jestli je to výhodou. My zkrátka musíme čelit všem. Musíme se hlavně soustředit hlavně na nás. Zůstat disciplinovaní a hrát naší hru. Máte pravdu, že nás čekají těžcí soupeři, doma Slavie, venku Slovácko, doma Plzeň a ještě jeden výjezd do Liberce. Bude se hrát ještě o spoustu bodů. Nechci ale abychom se koukali příliš dopředu. Budou to těžké bitvy a je na mě a mých kolezích, abychom kluky dobře připravili vždy na přítomný okamžik a nejbližší zápas, který nás čeká.
Budete se před derby soustředit na mentální stránku?
Bude tam určitě od všeho trochu, samozřejmě důležitá bude taktická stránka, ale i ta psychická. Máte pravdu, že v posledním střetnutí se Slavií jsme nebyli mentálně připraveni. Tehdy jsme utrpěli nejen vysokou porážku, ale i cennou lekci. Nyní budeme mít derby doma a teď už všichni víme, nejen jak derby hrát, ale i jak jej vyhrát.

Budete se nějak speciálně věnovat mladým hráčům?
Budeme dělat to stejné, co vždycky. V realizačním týmu víme, o čem tyto zápasy jsou, a musíme to mladším klukům předat. Nesmíme se v týdnu soustředit na to, co se bude dít kolem či jaký asi bude výsledek. Máte pravdu, že tým je mladý, takové zápasy už ale hráli. Každý se musí soustředit na svojí roli v utkání, na to jak bránit, jak se chovat při presinku, myslet na všechny tyto dílčí úkoly, které si každý musí plnit, a nemyslet na to, co se bude dít, až utkání skončí.

Další novinky