Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkyMuži A

Derby bez vítěze

Sparťané v epet ARENĚ remizovali se Slavií 3:3

Sdílet

305. derby bylo, jak již bývá zvykem, od samého úvodu nabité emocemi. Přestože byli sparťané aktivnější a měli více ze hry, museli v utkání dvakrát dotahovat. Nejprve po brankách Krejčího a Zeleného srovnali na 2:2, v nastavení pak po centru Højera a vlastním gólu Ousoua na konečných 3:3. Po závěrečném hvizdu se tak musely oba týmy spokojit s remízou.
Dvacátésedmé kolo české nejvyšší soutěže mělo na svém programu tradiční fotbalový svátek, souboj odvěkých rivalů Sparty a Slavie, které se tentokrát konalo v epet ARENĚ na Letné. Ve 305. derby nebyla ze zdravotních důvodů realizačnímu týmu kdispozici trojice hráčů, kromě dlouhodobě zraněných Čelůstky s Peškem nemohl do utkání zasáhnout také Jan Mejdr. Od prvních minut nastoupila tato jedenáctka: Kovář – Vitík, Krejčí, Sørensen – Wiesner, Kairinen, Sadílek, Zelený – Čvančara, Kuchta, Haraslín.
Elektrizující atmosféra a enormní nasazení jak na hřišti, tak na tribunách, zdobilo utkání od samého začátku. Po většinu první půle jsme byli svědky vypjaté strategické bitvy, která neoplývala velkým množstvím ofenzivních šancí. Byli to ovšem hlavně domácí, kteří hrozili, žádnou z šancí se jim ale nedařilo přetavit v úvodní branku. Ve 29. minutě se Čvančarovi po hezké kombinaci na soupeřově polovině otevřel prostor, vytáhlý útočník potáhl balón a vyslal svůj projektil. Ten se však mezi tři tyče nevešel.
O několik okamžiků později se dostal ke slovu opět Čvančara. Po stříleném centru Haraslína zakončoval z hranice malého vápna jen těsně vedle levé tyče. Pět minut před koncem první pětačtyřiceti minutovky se hosté dostali do rychlého protiútoku, na jehož konci stál osamocený Schranz, který překonal Kováře.
Po změně stran dále tlačili především domácí, ve 47. minutě hlavičkoval nebezpečně po rohu aktivní Čvančara. Byly to ovšem znovu hosté, kdo skóroval. Jurečka využil zaváhání v obraně a přidal druhou branku svého týmu. Vzápětí ale byl ve vápně zfaulován Haraslín a Ladislav Krejčí snížil z penalty. Sparťané ožili. Haraslín se hnal do samostatného úniku, ale Kolář jeho záměr vystihl.
V 71. minutě se sparťané konečně dočkali kýženého vyrovnání, Jaroslav Zelený po dlouhém autu Sadílka a nastřelené tyči srovnal stav – 2:2! O pár minut později provedl Brian Priske první střídání, do hry se dostali Martin Minčev a Casper Højer, kteří nahradili střelce Jaroslava Zeleného a Lukáše Haraslína. V 80. minutě dostali svou příležitost také Qazim Laci a Awer Mabil, kteří vystřídali Jana Kuchtu a Lukáše Sadílka. Pět minut před koncem se po rohu prosadil Ogbu a vrátil hostům vedení. V hektickém nastavení uklidil Højerův centr do své vlastní brány Aiham Ousou, čímž rozhodl o remíze a konečném výsledku 3:3.
AC Sparta Praha – SK Slavia Praha 3:3 (0:1)
Branky: 59. Krejčí, 71. Zelený, 90. Ousou vl. – 40. Schranz, 54. Jurečka, 85. Ogbu. ŽK: 41. Vitík, 76. Kuchta, 89. Laci, 90. Krejčí – 41. Pech, 57. Masopust, 58. Schranz, 90. Traoré. Rozhodčí: D. Černý - I. Nádvorník, L. Machač. Návštěva: 18 305.
Sestava Sparty: Kovář – Vitík, Krejčí, Sørensen – Wiesner, Kairinen, Sadílek (81. Laci), Zelený (76. Højer) – Čvančara, Kuchta (81. Mabil), Haraslín (76. Minčev).
Sestava Slavie: Kolář – Masopust, Ogbu (86. Kričfaluši), Ousou, Oscar – Pech (46. M. Jurásek), Holeš, Provod (70. Traoré), Schranz (84. Hronek) – Van Buren, Jurečka (84. Tecl).

Další novinky