Ligová fotbalová asociaceChance Liga
RozhovoryMuži ASPARTA iD

Máme správnou mentalitu

Brian Priske po 305. derby

Sdílet

Hlavní trenér Brian Priske po hektickém závěru 305. derby předstoupil před novináře a odpovídal na jejich dotazy. Videozáznam tiskové konference a její přepis najdete v článku níže.

PRISKE | Máme správnou mentalitu

Byla to dnes reklama na fotbal?
Ano, myslím, že tomu tak bylo. Myslím, že i v televizi se to muselo líbit. Dnes to byl výborný zápas plný intenzity a osobních soubojů, který nabídl nejen hodně šancí, ale i vášní. Navíc jsme viděli dva góly v závěru, takže myslím, že může být český fanoušek spokojený.
Berete s  ohledem na vývoj utkání bod jako výhru?
Nevidím to jako výhru, ale rozhodně jsme dnes získali důležitý bod. Sami jsme si to udělali složité, když jsme prohrávali o dva góly. Chtěl bych ale vyzdvihnout úžasnou mentalitu týmu. Ukázali jsme, že máme dobrý charakter a že za každé situace věříme, což je výborný signál na cestě za trofejí. Dnes jsme viděli, že na to máme tu správnou mentalitu.
Čím si vysvětlujete, že dnešní derby bylo oproti minulosti více fotbalové?
Jsem hlavně rád, že jsme i v takovémto utkání, zůstali věrní našemu způsobu hry a koncentrovali se na to, co je nám vlastní. V první půli jsem byl trochu nespokojený, jelikož v několika případech jsme byli zbrklí. O pauze jsme si to vysvětlili a ve druhé půli se nám dařilo obranu Slavie lépe otevírat. Myslím si, že nejen celý tým, ale i jednotlivci se dnes něco naučili a věřím, že příští derby budou po těchto zkušenostech zcela v naší režii.

Bylo těžké se na zápas připravit s ohledem na slávistické problémy?
Samozřejmě se to k nám v týdnu dostalo, byla toho plná média. V posledku vám ale musím přiznat, že mě to jednoduše nezajímalo. Soustředili jsem se primárně na nás a ne na to, v jakém rozestavení soupeř nastoupí. Slavia má vysokou kvalitu a chovám k ní a k tomu, co jejich trenérský štáb zvládl za poslední roky vytvořit, velký respekt. Tenhle fakt znamená, že každý jejich hráč ví, co má na hřišti dělat. Obecně je tedy, když se podíváme na Slavii, jedno kdo bude v základní jedenáctce. Jak jsem ale již říkal, v zápase to bude vždy o nás a i na to se v týdnu zaměřuje naše příprava. Soustředili jsme se tedy hlavně na nás a náš způsob hry. S ní jsem byl hlavně ve druhé půli, bavíme-li se o naší ofenzivní činnosti, spokojený.

Věříte, že udržíte do konce základní části první pozici?
Věřím, že tam budeme i po konci nadstavby. V současné situaci je to ale samozřejmě pouze spekulace. Nyní se plně soustředím na zápas se Slováckem. Moje myšlenky a myšlenky všech v týmu musí vždy směřovat k nejbližšímu utkání. Víme samozřejmě, jak na tom momentálně jsme, o kolik se hraje bodů a jaká utkání nás čekají. Znovu ale opakuji, že musíme udržovat pozornost na nejbližší utkání, což je to nejdůležitější.
SPARTA iD

Celý článek je dostupný pouze přihlášeným uživatelům.

Další novinky