Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeMuži A

Remíza se Slováckem

Sparťané vezou z Uherského Hradiště bod za výsledek 1:1

Sdílet

Sparťané po nešťastném odrazu a vlastní brance brzy prohrávali. Přestože měli ze hry více, a dokonce dvakrát nastřelili brankovou konstrukci, žádnou z šancí se jim dlouho nedařilo přetavit v gólovou radost. To se změnilo až v 73. minutě kdy kapitán Ladislav Krejčí proměnil penaltu. Více už se v zápase nestalo, a tak se oba týmy museli spokojit s bodem za konečný výsledek 1:1.
Uherské Hradiště přivítalo sparťanskou družinu slunečným počasím a příjemnými dvaceti stupni, tedy ideálními fotbalovými podmínkami. Realizačnímu týmu nebyla ze zdravotních důvodů k dispozici trojice hráčů, kromě dlouhodobě zraněného Peška nemohli do utkání zasáhnout také Jan Mejdr s Tomášem Čvančarou. Příležitost v základní sestavě tak poprvé od pohárového zápasu v Domažlicích dostal Adam Karabec. Od prvních minut nastoupila tato jedenáctka: Kovář – Vitík, Sørensen, Krejčí – Wiesner, Kairinen, Sadílek, Zelený – Karabec, Kuchta, Haraslín.
Začátek zápas byl z obou stran poněkud opatrný a šancí nebylo mnoho. Ve 14. minutě se po šťastném odrazu hnal na Kováře Juroška, sparťanský brankář ovšem celou situaci dobře načetl a vytasil se s dobrým zákrokem. O několik okamžiků později se už ale domácí radovali. Juroška sice nastřelil pouze břevno, balón však spadl gólmanovi na záda, od kterých se odrazil za brankovou čáru. Sparťané nešťastné brance navzdory stále pokračovali ve své hře a svého soupeře tlačili.
Ve 25. minutě vysunul Krejčí pěknou přihrávkou Haraslína, který ještě hledal na malém vápně číhajícího Kuchtu. Sparťanský útočník z dobré pozice rozzvonil tyč! Pět minut před koncem první půle hlavičkoval po rohu Kairinena Vitík, jeho nebezpečný pokus se ale mezi tři tyče nevešel. Vzápětí využil Kuchta vyběhnutí brankáře a přeloboval jej. V gólové radosti mu však zabránilo břevno.
Po změně stran pokračovala Sparta ve stíhacím závodu. Kuchta po rychlé kombinaci ve středu hřiště pálil těsně vedle levé tyče, chvíli na to se blýskl povedenou individuální akcí Haraslín, ani ta však neskončila gólem. V 65. minutě sáhl Brian Priske k prvnímu střídání, na hrací plochu poslal Filipa Panáka s Martinem Minčevem, kteří nahradili Martina Vitíka s Adamem Karabcem.
V 73. minutě ukázal rozhodčí Berka po faulu na Haraslína na pokutový puntík a sparťané zahrávali penaltu. K té se již tradičně postavil kapitán Ladislav Krejčí a bez problémů proměnil – 1:1! Deset minut před závěrečným hvizdem se dostali do hry také Awer Mabil a Casper Højer, kteří vystřídali Lukáše Haraslína s Jaroslavem Zeleným. Sparťané měli obrovský tlak, žádnou z šancí se jim ale nedařilo přetavit v rozhodující branku. V nastaveném čase měl slibnou příležitost po dlouhém centru Sadílka Mabil, rozvlnil ale pouze boční síť. Více už se v zápase nestalo, a tak se oba týmy museli spokojit pouze s bodem za remízu 1:1.
AC Sparta Praha – 1. FC Slovácko 1:1 (0:1)
Branky: 18. Kovář (vl.) – 73. Krejčí. ŽK: 51. Sinyavskiy, 54. Havlík, 71. Kim – 27. Haraslín. Rozhodčí: O. Berka - M. Vlček, J. Pečenka. Návštěva: 8 000.
Sestava Slovácka: Nguyen – Reinberk, M. Kadlec, Hofmann, Kalabiška – Daníček (87. Šimko), Havlík – Petržela (66. Holzer), P. Juroška (56. Kim), Siňavskij – Mihálik (66. Vecheta).
Sestava Sparty: Kovář – Vitík (65. Panák), Krejčí, Sørensen – Wiesner, Kairinen (81. Laci), Sadílek, Zelený (81. Højer) – Karabec (65. Minčev), Kuchta, Haraslín (74. Mabil).

Další novinky