Ligová fotbalová asociaceChance Liga
RozhovoryMuži A

V druhé půli jsme dominovali

Brian Priske po remíze se Slováckem

Sdílet

Hlavní trenér Brian Priske po remíze se Slováckem předstoupil v Uherském Hradišti před novináře a odpovídal na jejich dotazy. Videozáznam tiskové konference a její přepis najdete v článku níže.

TISKOVKA | Priske po Slovácku

Ztratila Sparta dnes dva body nebo získala bod?
Snažím se být objektivní a nedávat zápasu nálepky. Myslím, že jsme odehráli dobré utkání, ale samozřejmě jsme sem přijeli s cílem vyhrát, což se nám nepovedlo. S výsledkem samozřejmě nejsme spokojení. Zejména v druhém poločase jsme dominovali a zasloužili jsme si víc než jeden bod. Hodnocení, jestli jsme ztratili, nebo naopak získali, nechám na vás. Stejně jako jsem řekl po zápase hráčům, řeknu i vám, že zejména s výkonem v druhé půli, kdy jsme přidali na intenzitě a vylepšili určité herní aspekty, jsem spokojený.
Do zápasu jste nevstoupili ideálně. Co bylo příčinou?
Tím důvodem bylo Slovácko, které bylo velmi organizované. Hráli dobře s pěti hráči vzadu, do ničeho nás nepouštěli a byli velmi kompaktní. V prvních třiceti minutách se nám nedařilo překonat jejich blok a předvedli jsme také několik špatných rozhodnutí. Pak jsme se ale zvedli, začali si vytvářet šance a dvakrát nastřelili brankovou konstrukci. Obraz hry ze začátku byl tedy způsobený dobrou hrou soupeře.
Po brance na 1:1 jste střídal Haraslína. Co bylo důvodem?
Myslím, že se z jeho hry vytrácela intenzita a působil unaveně. Už před penaltou jsem byl pro jeho střídání rozhodnutý.
Jsou výkony Awera Mabila pro tým přínosem?
Ano, je to hráč, který nám má co nabídnout. Samozřejmě by jeho přínos mohl být větší, což i on sám ví. Dnes po svém příchodu na hřiště naší hře pomohl a měl i několik dobrých centrů. Dokonce se dostal do velké příležitosti, zakončoval ale z velmi složité pozice. Věřím, že až tuto smůlu prolomí a dá gól, tak poroste i jeho sebedůvěra. Přesto ale měl na hřišti dobré okamžiky, snažil se a podporoval tým.
Jedná se o druhou ztrátu v řade. Může to ovlivnit tým?
Upřímně nevím, jaký to bude mít dopad, ale nemyslím si, že by byl nějak významný. Zkrátka ne vždy v zápase získáte tolik bodů, kolik chcete anebo kolik si zasloužíte. Jak už jsem říkal, vždy koukám na výkon hráčů a jak proti Slávii, tak i tady jsme předvedli kvalitní výkony a ukázali dobrou mentalitu. Dnes máme bod z velmi těžkého venkovního utkání. Porovnejte to na příklad s našimi výsledky, které jsme zde předvedli v minulém ročníku. Pokud se podíváte na zápasová data, tak zjistíte, že Slovácko mělo za celý zápas čtyři šance a držení balónu kolem třiceti procent. My měli dostatek příležitostí na rozhodnutí utkání, což se nám ale nepovedlo. Někdy to tak prostě je. Stojí proti vám dobrý brankář, trefíte tyč, břevno a tak dále. Na druhou stranu je pravdou, že bychom měli mít více než tři střely na bránu. V minulosti jsem vám říkal, že na Slavii se moc neohlížím. Samozřejmě že sleduji jejich zápasy, stejně jako ostatní ligová utkání, moje koncentrace se ale zaměřuje primárně na moje hráče a na jejich výkony. Mým cílem je opět udělat vše proto, abych je příště vybudil k dobrému výkonu.
Jak velkým problémem je, když vypadne někdo z tria Haraslín-Kuchta-Čvančara?
To je docela prvoplánová domněnka. Naši tři útočníci spolu odehráli spoustu utkání, takže pro jiné kombinace nemáme velkou oporu v datech, abychom vynesli rozsudek, zda je nějaká kombinace horší. Z tohoto pohledu je to tedy těžké posuzovat. Nevím například, jak by vypadala naše produktivita, kdyby Karabec nebo Minčev dostávali více minut. Čvančara má dobrá čísla a dělá nám radost, dnes ale nebyl k dispozici a my dali příležitost Karabcovi. Měl to dnes těžké, jelikož poměrně po dlouhou dobu nenastoupil od začátku, a od hráčů Slovácka nedostával moc prostoru, takže se úplně nedostal ke své hře. V tréninku ale vypadá dobře, i za béčko odehrál několik kvalitních zápasů.

Další novinky