Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeŽeny A

Prohra gólem v nastaveném čase

Sparťanky podlehly Slavii

Sdílet

Fotbalistky Sparty v nadstavbové části 1. ligy žen podlehly Slavii 0:1, když o výhře slávistek rozhodla až v nastaveném čase branka Terezy Kožárové. Duel sledovalo v epet ARENĚ 1813 diváků. Slavia nyní vede ligu před druhou Spartou o čtyři body, ale hráčky ACS mají k dobru dohrávku s Libercem.
Ve 12. minutě to nebezpečně z dálky zkusila Černá, Schneider však byla pozorná a vytáhla její střelu na roh. Ve 24. minutě Dědinová na poslední chvíli zablokovala unikajicí Stackpole, opět Dědinová pak ještě zabránila brejku Nekesy. 
Ani jeden tým nechtěl udělat chybu, byl to klasický zápas o prvním gólu. I ve druhé půli tak k vidění moc akcí vedoucích až k zakončení nebylo. Největší závar měly sparťanky pět minut před koncem, kdy míč nebezpečně poskakoval v malém vápně Slavie, ale každé zakončení domácích ještě slávistky stačily vykopnout nebo vyhlavičkovat z brankové čáry.  
Když už to vypadalo, že se zápas dohraje bez branek, měla Slavia v nastaveném čase standardní situaci, po které se k zakončení dostala Kožárová a zařídila svému týmu vítězství. 
1. liga žen, 16. kolo (2. kolo nadstavby o titul)
AC Sparta Praha – SK Slavia Praha 0:1 (0:0)
Branka: 90.+2. Kožárová 
Diváci: 1813 
Sparta: Schneider - Vyštejnová, Dědinová, Pochmanová, Dlasková - Cvrčková (90. Tripp), Stárová, Sonntagová (46. Kotrčová) - Polcarová, Martínková, Chang (75. Švíbková) 
Slavia: Lukášová - Šlajsová, Necidová, Bartovičová, Khýrová - Divišová (65. Morávková), Černá, Šurnovská (75. Kožárová), Stackpole, Veselá (75. Růžičková) - Nekesa (81. Foster) 

Další novinky