Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkyU-13

Náročný víkend pro U13

Derby a ligový souboj

Sdílet

Kategorie U13 má za sebou těžký víkend. Sparťani nejprve v sobotu na Strahově nastoupili přípravný duel proti Slavii a v neděli cestovali do Plzně, kde odehráli souboj s tamním Petřínem v rámci domácí ligové soutěže.
Klání v našem tréninkovém centru se hrálo s klasickým počtem hráčů na hřišti (10+1) na 2x40 minut.
Trenér Michal Vychodil hodnotí duel: „Bojácný úvod duelu vyvrcholil nastřeleným břevnem hostů a ovlivnil náš projev v první čtvrthodině. Postupně jsme ale získávali větší odvahu. Vstřelená branka nás nakopla a působili jsme nebezpečnějším dojmem. Bohužel přišly dva rychle inkasované góly a poločasový výsledek byl trochu nevypovídající o první části. Po přestávce byli hosté klidnější a aktivnější na míči a my se snažili nátlakovou hrou skóre zvrátit. Opticky se sice možná hrálo více na polovině Slavie, ale pod její kontrolou míče. Nás limitovala určitá nesourodost a též první dotek, který společně s hektickým řešením situací množil ztráty.  
Za ideálního fotbalového počasí jsem se těšil z naší strany na podstatně výraznější výkon. Naše možnosti a schopnosti sahají jednoznačně výše, především co se herní stránky týká. Přesto někteří kluci využili naplno svou možnost se ukázat a výkony byly velmi dobré, ale jinak se nám tolik nepodařilo z hlav dostat ten respekt z derby a úplně jsme neukázali, co umíme a dokážeme předvést s herní odvahou.“
Sestřih: (pro lepší kvalitu videa je třeba v nastaveních kliknout na „kvalita“ a změnit na 1080p)

Derby U13.mp4

AC Sparta Praha SK Slavia Praha 3:4 (1:2)
Góly ACS: Schejbal, Hrodek, Volf.
Sparta 1. poločas: Hruška – Havrlík, Hybler, Kronberger (35. Kostečka), Hrdlička – Tichý, Makovský, Klíma, Šimeček – Rus, Schejbal.
Sparta 2. poločas: Dyntar – Kostečka, Kropík, Makovský (61. Hybler), Faltus – Kmeť, Holoubek, Holinka, Volf – Hrodek, Mazyarchuk.
V neděli si naši kluci napravili chuť výhrou v Plzni s domácím Petřínem. Tento bodový zisk v 5. kole nadstavbové části nás posunul na 2. příčku v ligové tabulce.
SK Petřín Plzeň – AC Sparta Praha 3:6 (2:3, 0:2, 1:1)
Góly: 8. Nocar, 21. Šebek, 81. Jež – 7. Hrdlička, 14., 26. Kropík, 59. Holinka, 60. Faltus (pen.), 67. Mazyarchuk.
Sparta: Dyntar, Hruška – Kronberger, Hrdlička ©, Faltus, Holub, Holoubek, Kropík, Holinka, Mazyarchuk.
Trenér Michal Vychodil hodnotí duel: „V první polovině utkání jsme ukázali solidní herní kvalitu. Od půlky zápasu jsme začínali mít tuhé nohy, a to se logicky projevilo na upadajícím výkonu. Dokázali jsme ale hrát poměrně chytře, k tomu jsme makali naplno, a tak jsme zápas slušně zvládli. Velká pochvala všem!“

Další novinky