Ligová fotbalová asociaceChance Liga
RozhovoryMuži A

Máme tu nejlepší práci na světě

Brian Priske po výhře nad Plzní

Sdílet

Hlavní trenér Brian Priske po vítězství nad Plzní předstoupil před novináře a odpovídal na jejich dotazy. Videozáznam tiskové konference a její přepis najdete v článku níže.

TISKOVKA | Priske po Plzni

Udržel vás rozhodující gól v  boji o titul?
Pořád nás čeká šest zápasů, a i kdybychom remizovali, tak bychom byli stále na dostřel. I tak to samozřejmě byl důležitý gól a výhra, díky které jsme Plzni odskočili o něco dál a se Slavií zůstali v těsném kontaktu. Jak už jsem vám v minulosti říkal, nazvěte to, jak chcete. Za mě to byl minimálně úžasný zážitek, který si museli užít všichni ti, co milují Spartu.
Jak jste si utkání užil vy?
Jak dnes, tak i proti Slavii jsme viděli spoustu emocí. Český fotbal je úžasný, hlavně pro fanoušky, kteří, jak jsem říkal, si to museli užít. Několikrát jsme se na sebe během zápasu podívali s Lubošem Loučkou a shodli jsme se na tom, že máme tu nejlepší práci na světě. Hráčské nasazení, emoce jak v zápase, tak po zápase jsou naprosto úžasné. Po utkání jste mohli vidět, jak moc si to užíváme.
Viděl jste už všechny sporné okamžiky zápasu?
Většinu jsem zatím neviděl, pouze Krejčího neuznaný gól z první půle. Myslím, že v zápase bylo spoustu rozhodnutích 50 na 50, které nakonec dopadly v náš neprospěch. Jsou to ale rozhodnutí rozhodčího, a to je vše, co k tomu řeknu. Rozhodčí dělají svojí práci a mají za to můj respekt.
Ladislav Krejčí v  závěru ukázal nervy ze železa. Jak moc je pro vás důležitý?
Jsem hrozně šťastný, že ho tu máme. Je to super kluk s unikátní mentalitou. Je to kapitán každým coulem a jsem moc rád, že ho tu máme.
Proč jste se před zápasem rozhodl pro Panáka s  Lacim?
Důvody jsou dva. Máme momentálně před sebou hodně utkání v rychlém sledu a také máme kvalitní a široký kádr. Proto jsem udělal tyto změny. Laci měl několik solidních zápasů, na příklad utkání v Pardubicích. Sáďa toho v poslední době navíc odehrál opravdu mnoho. Máme toho ještě dost před sebou, a proto jsme chtěli rozdělit zápasový rytmus mezi více hráčů. Cítili jsme s kolegy, že nám Qazim může při alternaci Sadílka pomoci. Je velmi energický, agresivní a zároveň přesný a klidný na míči.
Nebál jste se, jak Panák zvládne souboje s  Chorým?
Ne. Pany odehrál výborný zápas. Samozřejmě nevyhrajete všechny souboje, když proti vám stojí Chorý. Filip mu ale chodil dobře proti tělu a výborně četl hru. Dnes byl opravdu famózní. Plzeň nám dělala prvních dvacet minut problémy, hrála jednoduše a naše obranná trojku moc soubojů neuhrála. O změně jsem ale neuvažoval.
Dělají vám starosti absence?
Nedělají mi starosti, ale nutí mě o nich uvažovat. O tom ale fotbal je a jeho součásti jsou nejen karetní tresty, ale i zranění. Máme ovšem spoustu hráčů, kteří tu mají své místo, dobře pracují a čekají na svojí šanci. Nyní dostanou prostor. Může se stát, že uděláme třeba pět změn v základu, musíme totiž najít správnou kombinaci na Liberec, obavy ale z toho nemám. Všichni, co tu jsou, jsou schopní bojovat za tým a teď to musí ukázat. V tomhle ohledu jsem docela sebevědomý, jelikož i dnes hráči jako Laci, Panák a Karabec, kteří toho v minulosti mnoho nenahráli, podali výborné výkony.
Nepřekvapila vás Plzeň svou taktikou?
Před zápasem jsme s kolegy probírali, jestli nastoupí v rozestavení 3-5-2, nebo 3-4-3. Když jsme viděli soupisky, tak nám bylo jasné, že budou hrát jednoduše a že nás čeká spousta soubojů, což se i potvrdilo. Viktoria nastoupila s celou řadou vysokých hráčů, kteří jsou silní ve vzduchu a v soubojích. Na začátku se nám nedařilo vyhrávat osobní souboje a nezískávali jsme druhé balóny. My jsme však chtěli hrát náš styl, nechat míč na zemi a kombinovat. V druhé půli jsme už dominovali, za což jsem na kluky hrozně pyšný, jelikož ukázali, že když jdeme svojí cestou, můžeme přehrát kohokoliv. Zejména se nám to daří doma na Letné. Nepřizpůsobujeme se soupeřům, jsme odvážní a držíme se našeho plánu, za což jsem hrozně rád.
Budete v  neděli sledovat souběžně hrané utkání Slavie?
Myslím, že moji odpověď znáte. Mým jediným úkolem je soustředit se na zápas v Liberci, což také udělám. Během zápasu se tak souběžně hraným zápasům věnovat nebudu. Budeme se stoprocentně koncentrovat na nás. Víme, jaká je teď situace, víme i o co se hraje. Domácí hřiště je samozřejmě výhodou, tak či onak ale budeme chtít Slavii v nadstavbě porazit a v posledku je jedno, jestli to bude tady na Letné, nebo v Edenu.

Další novinky