Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkyU-13

U13 stříbrná na PLANEO CUPu

Finálový turnaj ve Vysokém Mýtě

Sdílet

První sparťanskou kategorií, která nastoupila na finálový turnaj PLANEO CUPu, byla třináctka. Ta cestovala v závěru dubna do Vysokého Mýta.
Turnaj se konal od 29. do 30.4. a zápasy byly hrány na 1x20 minut při počtu hráčů na hřišti 7+1. V základní skupině jsme čelili pěti soupeřům.
AC Sparta Praha – FC Zbrojovka Brno 0:0
AC Sparta Praha – SK Petřín Plzeň 3:0
Góly ACS: Hrodek, Holinka, Klíma.
AC Sparta Praha – SK Slavia Praha 4:1
Góly ACS: Makovský, Hybler, Schejbal, Kropík.
AC Sparta Praha FC Hlučín 2:0
Góly ACS: Hrdlička, Hrodek.
AC Sparta Praha FC Hradec Králové 3:0
Góly ACS: Schejbal, Klíma, Hrodek.
Sparťani dosáhli bilance 4 výhry a 1 remíza při skóre 12:1. Stejný počet bodů získalo i Brno, ale v náš prospěch rozhodlo lepší skóre, a tak jsme se stali vítězem skupiny C.
Konečné pořadí:
  1. AC Sparta Praha
  2. FC Zbrojovka Brno
  3. FC Hradec Králové
  4. SK Slavia Praha
  5. SK Petřín Plzeň
  6. FC Hlučín
První den Spartu reprezentovali: Dyntar, Hruška – Müller, Hybler, Kropík, Makovský, Šimeček, Tichý, Klíma, Hrdlička, Hrodek, Holinka, Schejbal.
Spolu se Zbrojovkou jsme si zabezpečili místenky ve zlaté skupině, do které postoupily první dva týmy ze všech skupin. Výsledek našeho vzájemného zápasu se přenesl do závěrečné fáze.
AC Sparta Praha – MFK Karviná 0:0
AC Sparta Praha FK Mladá Boleslav 2:0
Góly ACS: Holinka, Schejbal.
AC Sparta Praha – SK Dynamo České Budějovice 1:0
Gól ACS: Kropík.
AC Sparta Praha 1.FC Slovácko 1:0
Gól ACS: Hybler.
AC Sparta Praha FTA Praha 1:0
Gól ACS: Müller.
AC Sparta Praha FK Pardubice 0:3
Naši kluci zakončili finálovou skupinu s bilancí: 4 výhry, 2 remízy, 1 prohra a skóre 5:3. Čtrnáct bodů nám stačilo na konečné druhé místo. Vítězné Brno získalo o jeden bod více než my.
Konečné pořadí:
  1. FC Zbrojovka Brno
  2. AC Sparta Praha
  3. FK Pardubice
  4. FC Slovácko
  5. SK Dynamo České Budějovice
  6. FTA Praha
  7. FK Mladá Boleslav
  8. MFK Karviná
Druhý den Spartu reprezentovali: Dyntar, Hruška – Müller, Hybler, Kropík, Holoubek, Šimeček, Tichý, Klíma, Holub, Faltus, Hrodek, Holinka, Schejbal.
Trenér Michal Vychodil hodnotí turnaj: „Kdo by to byl před měsícem řekl, že budeme mít před posledním zápasem na PLANEO CUPu nejlepší výchozí pozici pro celkové vítězství. Sobotní program jsme zvládli velmi dobře a zasloužené 1. místo ve skupině nám vyneslo postup do zlaté skupiny. Ve všech utkáních jsme dokázali být velmi nebezpeční a na činnost směrem dozadu, podpořenou gólmany, jsme se mohli spolehnout na jedničku.
V tomto trendu jsme sice chtěli pokračovat i na druhý den, ale přeci jen se postupně v naší hře ztrácela lehkost a kvalita směrem dopředu. Už jsme více a více bojovali a vítězství, která přicházela, byla vydřená a někdy už i šťastná. Právě proto se ten poslední krůček nepodařilo zvládnout a já musím uznat, že už jsme v závěru turnaje nepůsobili v porovnání s nejlepšími týmy zlaté skupiny jako někdo, kdo si celkový triumf jednoznačně zaslouží. 
Určitě nás to mrzí, ale nejen že musím kluky pochválit za reprezentaci ACS, ale především jsem na ně hrdý a pyšný! Cesta, kterou jsme ušli k tomuto úspěchu, a je jedno, že ne k celkovému triumfu, zaslouží respekt a pochvalu!“
Zdroj: planeocup.cz

Další novinky