Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkyU-10

U10 třetí na Sapho Cupu

Turnaj organizovala Admira Praha

Sdílet

V pondělí 1. května pořádal náš partnerský klub FK Admira Praha kvalitně obsazený turnaj pod názvem Sapho Cup. Sparťani na této akci nechyběli a s výjimkou jednoho zápasu pokaždé zvítězili. V konečném zúčtování to stačilo na bronzovou příčku.
4. ročník Sapho Cupu přilákal na Admiru několik prvoligových klubů včetně Sparty, Slavie či Ostravy, ale také dvě zahraniční mužstva, a to rakouský Rapid Vídeň a slovenský Spartak Trnava.
Zápasy se hrály na 1x20 minut při sedmi hráčích na obou stranách hřiště. Na turnaji se zúčastnilo 12 týmů rozdělených do dvou šestičlenných skupin.
AC Sparta Praha – SK Sigma Olomouc 2:1
AC Sparta Praha – SK Rapid Vídeň 1:5
AC Sparta Praha – FC Vysočina Jihlava 3:0
AC Sparta Praha – FK Admira Praha 8:0
AC Sparta Praha – FK Mladá Boleslav 3:1
Ve skupině jsme zaznamenali bilanci 4 výhry a 1 prohra při skóre 17:7. Turnaj následně pokračoval souboji celků na stejných pozicích ve skupinách, které svedly boj o konečné umístění.
Prohra s rakouským týmem nás odsunula na druhou příčku, a tak nás čekal boj o bronz. V něm jsme vyzvali slovenskou Trnavu.
O 3. místo:
AC Sparta Praha – FC Spartak Trnava 3:2
Vítězstvím 3:2 jsme si zajistili zisk bronzových medailí.
Nominace Sparty: Jirk – Pertlík, Phan, Pantie – Bocchetti, Miramand, Čagánek, Kult – Sommer, Karas.
Konečné pořadí:
  1. SK Rapid Vídeň
  2. SK Slavia Praha
  3. AC Sparta Praha
  4. FC Spartak Trnava
Trenér Pavel Sulek hodnotí Sapho Cup: „Tento turnaj nás nepotkal úplně v nejlepší formě (kluci byli hlavami asi někde pod rozkvetlou třešní:). Kvůli naší nemohoucnosti v zakončení jsme dělali ze zápasů drama do poslední minuty, i když jsme měli utkání rozhodnout daleko dříve. Ve finále je 3. místo určitě spravedlivé, jelikož na vítěze turnaje, Rapid Vídeň, jsme dnes nestačili.“

Další novinky