Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkyMuži A

Musíme předvést lepší výkon

Brian Priske po finále poháru

Sdílet

Hlavní trenér Brian Priske předstoupil po finále poháru před novináře a odpovídal na jejich dotazy. Videozáznam tiskové konference a její přepis najdete v článku níže.

TISKOVKA | Priske po finále

Vyhrál dnes lepší tým?
Ano, Slavia si zasloužila zvítězit. Byli lepší v mnoha aspektech. Byli silnější, rychlejší a chytřejší. Ukázali i vyšší kvalitu. Tohle bylo utkání, které rozhodne první branka a ten dala Slavia.
Přizpůsobili jste v  průběhu svou hru soupeři?
Bohužel ano. Ve svém stylu jsou nejlepší, a proto jsem před zápasem hovořil, že musíme hrát svojí hru. Porazili nás v aspektech, které zdobí jejich hru, což jsou souboje, sbírání odražených balónů a přímočarost. Slavia je dobrý tým s hráči, kteří hrají za národní týmy, mají výborného trenéra a dnes nás zkrátka porazili. Je to bolestivě, ale takový je fotbal. Jeden je vítěz a druhý je poražený.

Co musíte za deset dní změnit?
Přiznám se, že na podrobnou analýzu je ještě brzy, počkám raději, až opadnou emoce. Konkrétně vám tedy neodpovím. Naším nejbližším úkolem je každopádně vrátit naše hráče do formy a připravit je na nedělní utkání. Pokud chcete porazit Slavii, musíte jednoduše předvést to nejlepší, co ve vás je. Všichni, ne pouze osm nebo devět hráčů, ale všech jedenáct plus ti, co přijdou z lavičky.
Ukázal vám zápas, že je třeba k  příštímu derby přistoupit jinak?
Dám vám podobnou odpověď, jako před chvíli. Chápu, že chcete znát odpovědi směrem k příštímu utkání, my ale musíme ještě počkat a vyhodnotit si to. Jak už jsem říkal, Slavia byla lepší v mnoha aspektech. Do příštího utkání budeme samozřejmě brát v potaz rozestavení, systém naší hry i individuální výkony a role, které mají hráči plnit, aby mohli odevzdat úplné maximum. Chtěl bych dnes proto pochválit Karabce, který předvedl dobrý výkon a je příkladem toho, o čem jsem právě mluvil. Měl velkou šanci, ve které mu chyběla trocha štěstí, několik dalších jich i připravil. Příště budeme potřebovat, aby i ostatní hráči předvedli výkon jako Kara a odevzdali maximum. Jinak se nám zvítězit nepodaří.
Jak si vysvětlujete, že se vám nedařilo hrát vaši hru?
Bylo to z vícero důvodu. Jak už jsem říkal, Slavia hrála výborně, zasloužila si vyhrát a musím jí složit poklonu. Nezbývá nám nic jiného, než jim poblahopřát. Když se dostanou ke svému stylu hry, tak je to proti ní těžké. Dneska předvedli top úroveň. Na druhou stranu, jak asi víte, já raději mluvím o nás. My musíme předvést lepší výkon jak individuálně, tak jako tým, což se nám nepovedlo a prohráli jsme. Samozřejmě je to i moje odpovědnost. Jsem tu od toho abych hráčům pomohl a do hry nějak zasáhl. Takže to jde nejen za hráči, ale i za mnou a členy realizačního týmu. V příštích dnech se musíme soustředit na všechny ty mále nedostatky, které v naší hře byli, a rychle se oklepat.
Proč jste změnil v  druhé půli rozestavení?
Potřebovali jsme dostat dalšího hráče do zálohy, abychom mohli mít míč častěji ve svém držení. Myslím, že nám to pomohlo, na druhou stranu jsme ale dostali dva góly. Jeden byl ze standardní situace a druhý byl tak trochu nešťastný. Formace je ale jedna věc, druhou je náš výkon a jak už jsem říkal, umíme zahrát lépe.
Co říkáte na atmosféru?
Byla výborná. Doufám, že si to lidé nejen tady, ale i u televizí užili. Oba tábory odvedli skvělou práci a zaslouží si pochvalu. Je to výborná vizitka pro český fotbal.
Jak hodnotíte výkon Lukáše Haraslína?
To je dobrá otázka. V první řadě věřím, že se mu neděje nic špatného. Dnes se v zápase nechytil. Já i on ale víme, že umí zahrát lépe. Společně si utkání zanalyzujeme a hru týmu i jednotlivců si vyhodnotíme.

Další novinky