Ligová fotbalová asociaceChance Liga

Vstupenky na odvetu s Shamrock Rovers jsou stále k dispozici na Enigoo.

ReportážeŽeny A

Konec nadějí na titul

Sparťanky v Liberci jen remizovaly

Sdílet

Sparťanky v ligovém utkání v Liberci jen remizovaly 0:0 a přišly definitivně o naději na zisk mistrovského titulu, který tak slaví Slavia. Nový trenér Anton Mišovec poslal do základní sestavy Anetu Stibůrkovou a Annu Bárkovou, obě 17leté fotbalistky si připsaly své vůbec první starty v ženské nejvyšší soutěži.
K vážnějšímu ohrožení brány domácích se dostala až ve 35. minutě Kotrčová, ale mířila jen doprostřed. O pár minut později si opět Kotrčová málem dala vlastní gól, ale stav naštěstí pro Spartu zůstal nezměněn.  
Minutu před koncem poločasu se otevřel prostor k zakončení před Cvrčkovou a Bárkovou, nakonec si však spíše překážely a tak jim uzmula míč brankářka Pižlová.
O poločase poslal trenér do hry čerstvou Tripp místo Chang. A právě Tripp šla v 51. minutě aktivně do zakončení, které zkrotila Pižlová až s pomocí brankové konstrukce. Poté se opět dlouho hrálo bez větších šancí, až v závěru měla ve vápně dobrou příležitost zlomit zápas na stranu domácích Buryánová, svůj střelecký pokus ale mezi tři tyče nasměrovat nedokázala a tak se oba týmy rozešly smírně.  
1. liga žen
FC Slovan Liberec – AC Sparta Praha 0:0 
Liberec: Pižlová - Kantarská, Košíková, Sováková (41. Pouvová), Huvarová - Šubrtová, Buryánová, Bužková (90.+3. Mastníková), Šušolová, T. Černá (81. Harvilová) - Křivská 
Sparta: Schneider - Vyštejnová, Polcarová, Pochmanová, Bárková - Sonntagová, Kotrčová (63. Dědinová), Stibůrková (84. Paulenová) - Dlasková, Cvrčková, Chang (46. Tripp) 
1 / 72
V dalším kole čeká sparťanské fotbalistky derby proti Slavii na hlavním stadionu v Edenu, výkop je v neděli 14. května ve 12:30.

Další novinky