Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeŽeny A

V Edenu vyhrály slávistky

Poslední ligové derby sparťanky prohrály

Sdílet

V předposledním kole 1. ligy žen Sparta prohrála se Slavií 0:2. Poprvé se hrálo na hlavním stadionu v Edenu – Fortuna Areně, kam zavítalo 1 644 diváků. Po utkání sparťanské fotbalistky obdržely stříbrné medaile za druhé místo, o kterém již bylo jasno před zápasem.
Slávistky měly první poločas více ze hry, sparťanky se zřídkakdy dostávaly na soupeřovu polovinu. Spartu ale držela dobrým výkonem brankářka Kožuriková, která všechny šance domácích pochytala. 
Už v nastaveném čase prvního poločasu zahrávala z dobré pozice těsně za velkým vápnem přímý volný kop Šurnovská a ve vapně stojící Polcarová její střelu zablokovala rukou. Nařízený pokutový kop proměnila Bartovičová, i když Kožuriková dokázala vystihnout směr - 1:0. 
Hned tři minuty po přestávce pak na 2:0 zvýšila Khýrová a tím definitivně nasměrovala Slavii za třemi body. I druhý poločas totiž hrála převážně Slavia a Sparta se jen těžko propracovávala k nějakému ohrožení branky soupeřek.  
Sparťanky tak zatím stále čekají na první výhru v nadstavbě, šňůra bez vítězství se natáhla na pět zápasů. V posledním kole přijede na Prosek Slovácko, výkop bude 20. května ve 13:00.
1. liga žen, 19. kolo (5. kolo nadstavby o titul)
SK Slavia Praha – AC Sparta Praha 2:0 (1:0) 
Branky: 45.+4. Bartovičová z pen., 48. Khýrová 
ŽK: 84. Khýrová - 45.+4. Polcarová, 58. Sonntagová 
Diváci: 1644 
Slavia: Lukášová - Šlajsová, Keene, Bartovičová, Khýrová - Divišová (58. Morávková), Stackpole, Šurnovská (71. Tenkrátová), Černá (81. Foster), Veselá (71. Růžičková) - Nekesa (58. Kožárová) 
Sparta: Kožuriková - Stibůrková, Dědinová, Pochmanová, Vyštejnová - Cvrčková, Polcarová (46. Kotrčová), Chang (71. Paulenová) - Švíbková (46. Tripp), Sonntagová, Bárková (90. Ducháčková) 

Další novinky