Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkyMuži A

Věříme si i v těch nejtěžších okamžicích

Brian Priske po zápase s Bohemians

Sdílet

Hlavní trenér Brian Priske po vítězství ve 3. kole skupiny o titul předstoupil před novináře a odpovídal na jejich dotazy. Videozáznam tiskové konference a její přepis najdete v článku níže.

TISKOVKA | Brian Priske po Bohemce

Ukázali jste dnes vaší nejsilnější stránku – mentalitu?
Bez pochyby ano. V minulosti jsme o tom také několikrát mluvili. Hráči stojí jeden za druhým, věří si a podporují se i v těch nejtěžších okamžicích. Spolu tvoří opravdu velmi silnou skupinu, která nikdy nepřestane bojovat, ani v těch situacích, kdy to s námi nevypadá nejlépe. Vždy v sobě najdou sílu, aby zápas zvrátili.
Proč se vám herně nedaří tolik, jako v minulosti?
Fyzicky jsme na tom dobře, v tomto smyslu necítím změnu. I ona mentální stránka, způsobena současnou situací, ale přináší určitou únavu. Po dlouhé době jsme jako klub blízko takovému úspěchu a moc kluků v týmu něco takového zatím nezažilo. Možná proto nám chybí určitá plynulosti a dynamika, na kterou jste v průběhu jara byli zvyklí. Momentálně je ale ona mentální stránka o to důležitější. Po Vánocích jsme ovšem nejlepší tým ligy, který dal spoustu krásných gólů, předváděl dobré výkony a získal spoustu bodů, což určitě všichni vnímáte. Nebavme se proto prosím jen o tomto zápasu nebo o tom se Slavií. Když jste blízko úspěchu, má to na vás určitý dopad.
Viděl jste situaci před penaltou?
Upřímně jsem to neviděl. Byl jsem tedy stejně překvapený jako každý na stadionu. Jsem ale rád, že Kuchta  pozor dával.
Myslíte, že byste zápas zvládli i bez penalty?
Těžká otázka. V této části zápasu jsme se poněkud trápili, takže nám to ve správný čas bezpochyby dodalo sílu a velkou dávku sebedůvěry. Jednalo se určitě o klíčový okamžik utkání.
Budete volat domů, že zůstáváte dnes s  týmem?
Popravdě mám to štěstí, že je moje žena po dlouhé době tady semnou na stadionu, takže se k nám připojí.
Kuchta měl prsty v  obou gólech, odpustíte mu čtvrtou žlutou?
Z mého pohledu to bylo velmi přísné, protože rozhodčí vytáhl kartu docela rychle. Ve chvíli, kdy Kuchta dobíhal k rozhodčímu, tak už kartu viděl. Podle mého názoru pokud v zápase stanovíte takovéto měřítko pro žluté karty za diskuze, mělo by padnout mnohem více žlutých karet. Honza tak či onak by měl svou energii umět zkrotit. Po první půli jsem ale cítil, že byl, stejně jako ostatní hráči, naštvaný, což nám v druhé půli svým způsobem pomohlo. Pamatujeme ale, že za podobnou přemíru energie dostal Kuchta na začátku sezony červenou kartu. Jeho agresivita je ovšem v ostatních ohledech na hřišti nesmírně důležitá na příklad v defenzivě, což jste ostatně viděli, a rozhodně nechci, aby v tomto ohledu ubíral.
Jak to vypadá s  Lukášem Haraslínem?
Je v pořádku. S manželkou ale každým dnem očekávají nový přírůstek do rodiny. Uvidíme tedy, jestli bude v úterý připravený.
Højer dohrával se zraněním, jaké taktické pokyny na konci měl?
Snažili jsme se jej hlavně podpořit. Po gólu jsme změnili rozestavení zpátky na tři obránce a Dáňu přesunuli na stranu. V tuto chvíli to nevypadá na svalové zranění, ale pouze jako povrchová rána.

Další novinky