Ligová fotbalová asociaceChance Liga
RozhovoryMuži A

To vítězství chutná výborně

Jan Kuchta vstřelil Bohemians vítězný gól

Sdílet

Po zákroku na Jana Kuchtu se kopala penalta, následně vstřelil Kuchtič vítězný gól. Po zápase se posadil mezi novináře a odpovídal na jejich dotazy.
Honzo, můžete popsat situaci před tou penaltou?
Když jsem ležel ve vápně, tak jsem samozřejmě neviděl za sebe. Ale pak, když už jsem stál, tak jsem viděl naše kluky. Láďa Krejčí na mě řval, ať hraju, tak jsem vstal a rychle jsem se vrátil, zorientoval jsem se, podíval se, kde je balon, chtěl jsem zakončit. Přišel faul od Valeše a penalta, takže takhle jsem to asi viděl.
Ukázal dnešní zápas, že největší síla Sparty v téhle sezoně je charakter a schopnost ty zápasy zvládat, i když to herně není ideální?
Musím s vámi souhlasit, že už je to několikátý zápas, kdy jsme nějakým způsobem dotahovali a ta hra vůbec nebyla dobrá. Týmový duch a síla v tom mančaftu je a je to i vidět, neříká se to jen tak. Jsme rádi, že máme takové typy hráčů, kteří za to umí vzít. Jdou těm ostatním příkladem a dokážou strhnout ten celý mančaft k tomuhle vítězství, které chutná výborně.
Jaké to je, když jste v trojlístku zůstal sám?
Nějakou roli to určitě hraje. My jsme si to říkali už v týdnu, kdy Čvanči po Slavii už nehrál. Samozřejmě jsme si to říkali, automatismy mezi námi nahoře tam jsou. Když z toho někdo vypadne a teď z toho vypadli oba dva kluci, které jsem měl vedle sebe. To je samozřejmě znát, protože s některými nehraju tak často a vazby tam nejsou, ale děláme, co můžeme. Pak jsem na to v uvozovkách trošku někdy sám.
Budete koukat v kabině na ten večerní zápas?
Samozřejmě něco teď proběhlo v kabině, kdy k nám trenér měl proslov a pak kapitán mužstva Láďa Krejčí. A museli jsme nejdřív napsat domů přítelkyním a manželkám, že se na to budeme koukat všichni společně a budeme v uzavřené společnosti. Budeme samozřejmě držet palce soupeřům sešívaných, aby to třeba už dneska dopadlo a uvidíme, co pak bude následovat.
Jak reagovala manželka?
Trochu jsem ji na to v týdnu připravoval, že by ta situace mohla nastat. Manželky často nejsou moc shovívavé. Moje manželka ale je a já jsem šťastný, že mám takovou manželku. Samozřejmě mi to dovolila, protože týmová akce je týmová akce. Ještě dneska večer se vrátím domů. Doufám teda.
Nevyčítáte si zpětně tu žlutou kartu za řeči, kvůli které nebudete moci hrát na Slovácku?
Vyčítám, nevyčítám. Radši to tady komentovat nebudu. Od toho tady nejsem. Ale já na tyhle věci mám svůj názor. Dost těžko to koušu. Ne jenom já, ale i někteří ostatní kluci. Když se mi něco nelíbí, tak to dávám najevo. Abych se vrátil k té otázce, tak budu mančaftu chybět. Ale já tam na Slovácko pojedu, abych byl v tom mančaftu. Budu na každé přípravě, abych s tím mužstvem byl, aby ode mě cítili alespoň podporu. My máme silný kádr na to, aby mě, nebo kohokoliv jiného, zastoupili. Věřím, že to dotáhneme tam, kam chceme.
Čím to podle vás je, že poslední zápasy nejsou tak lehkonohé?
Únava je vždycky po zápase. My si po zápase nedáváme do hlavy, že bychom byli nějak unavení nebo skleslí. Samozřejmě, že píchlí třeba jsme, ale vždycky se z toho dostaneme. Na druhou stranu jsme devět let nevyhráli titul. Někteří hráči tady nemají vůbec žádný titul, někteří ano. Je to na hráčích, kteří už tyhle zkušenosti mají. Abychom semkli ty další hráče, abychom jim něco ukázali a podpořili je. Jsme rádi, že najeli na tu vlnu. Ten tlak samozřejmě ve Spartě je, byl a bude. Máme to rozehraný skvěle. My ten krok uděláme na Slovácku.

Další novinky