Ligová fotbalová asociaceChance Liga

Vstupenky na odvetu s Shamrock Rovers jsou stále k dispozici na Enigoo.

ReportážeMuži A

Zisk 37. ligového titulu

Sparťané v Uherském Hradišti remizovali 0:0

Sdílet

V první půli 4. kola skupiny o titul, kterou na Slovácku zkomplikoval hustý déšť, jsme branku neviděli. Po změně stran se sice počasí zlepšilo, šancí bylo ale stále pomálu. I zisk jednoho bodu za bezbrankovou remízu však stačil sparťanům k radosti, jelikož jim zajistil 37. trofej pro mistra české nejvyšší soutěže.
Napětí z blížících se mohutných dešťů umocněné napínavým finále české nejvyšší soutěže viselo v Uherském Hradišti doslova ve vzduchu. Ze zdravotních důvodů nemohla do zápasu se Slováckem zasáhnout čtveřice sparťanů, zraněné Čvančaru s Pavelkou a Haraslínem doplnil po minulém zápase také Casper Højer. Trenérskému štábu nebyli k dispozici také Kuchta s Kairinenem, kteří si odpykávali karetní tresty. Šanci v základní sestavě tak dostali Lukáš Sadílek s Qazimem Lacim. Na lavici náhradníků, poté co kvůli zranění kolene vynechal defacto celý ligový ročník, usedl Jakub Pešek. Od první minuty vyběhla na hřiště tato jedenáctka: Kovář – Vitík, Panák, Sørensen – Mejdr, Sadílek, Laci Krejčí, Zelený – Karabec, Minčev.
Těsně před úvodním hvizdem se na Městský stadion Miroslava Valenta přihnal hustý déšť doprovázený příležitostnými záblesky. Ztížené podmínky se podepsaly na kvalitě hry, a šancí jsme tak ze začátku viděli opravdu pomálu. Déšť však jako by vlil živou vodu do sparťanských fanoušků, kteří svými chorály ovládli celý éter.
Ve 23. minutě vysunul Jaroslava Zeleného chytrou přihrávkou na levém křídle Asger Sørensen, následné zakončení prvního jmenovaného však mířilo nad. Tři minuty před koncem poločasu ukázali domácí zajímavý signál, z chumlu na malém vápně nakonec ale zvládla sparťanská obrana odehrát balón do bezpečí. V nastavení po centru Sørensena zakončoval v dobré pozici Krejčí, jeho nebezpečná střela byla ovšem sražena pouze na roh.
Do druhé půle přichystal Brian Priske jednu změnu, Jana Mejdra, který v první pětačtyřiceti minutovce obdržel žlutou kartu, nahradil Tomášem Wiesnerem. V 57. minutě vyslal Adam Karabec krásnou kolmicí za obranu do šance Martina Minčeva. Bulharský křídelník ale z výborné příležitosti vytěžil pouze roh, po kterém následně zakončoval hlavou Vitík, ani tento pokus však neskončil gólem.
Po necelé hodině hry sáhl trenérský štáb k druhému střídání, Adama Karabce nahradil na hrotu Kryštof Daněk. Právě nový muž na hřišti se o několik okamžiků později po centru Sadílka ocitl sám na malém vápně, míč mu ovšem sklouzl z kopačky. V 76. se na hřiště dostal Dimitrije Kamenović, který nahradil Jaroslava Zeleného. Na závěrečnou deseti minutovky šel na plac také Tomáš Schánělec. Branky jsme se ale v utkání nedočkali, i zisk jednoho bodu za bezbrankovou remízu však stačil sparťanům k radosti, jelikož jim zajistil 37. trofej pro mistra české nejvyšší soutěže.
1 / 128
1. FC Slovácko – AC Sparta Praha 0:0 (0:0)
ŽK: 26. Kim, 78. Brandner, 83. Hofmann – 3. Karabec, 26. Mejdr, 42. Sadílek, 76. Laci, 90. Wiesner. Rozhodčí: M. Radina - M. Podaný, L. Matoušek. Návštěva: 8 000.
Sestava Slovácka: Nguyen – Šimko, Hofmann, M. Kadlec – Siňavskij, Havlík, Kim (71. Daníček), Kalabiška – Brandner (85. Doski), Vecheta, Juroška (71. Mihálik).
Sestava Sparty: Kovář – Vitík, Panák, Sørensen – Mejdr (46. Wiesner), Sadílek, Laci Krejčí, Zelený (76. Kamenović) – Karabec (59. Daněk), Minčev (84. Schánělec).

Další novinky