Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkyMuži A

Titul nám získala týmová práce

Brian Priske po zápase na Slovácku

Sdílet

Hlavní trenér Brian Priske po zápase 4. kola skupiny o titul předstoupil před novináře a odpovídal na jejich dotazy. Přepis tiskové konference najdete v článku níže.
Můžete shrnout své bezprostřední emoce?
Doufám, že je zřejmé, co tento úspěch pro lidi znamená. Viděl jsem spoustu z nich se slzami v očích a jsem neskutečný šťastný, že jsme to pro ně dokázali. Jsem také nesmírně rád, že jsem součástí tohoto týmu, máme tady super kluky, kteří si to svými výkony upřímně zasloužili.
Kdy jste začal realně věřit, že můžete získat titul?
To je těžká otázka. Kolem Vánoc myslím. Přivedli jsme dobré hráči, měli dobrou přípravu a urvali několik výher. My vyhrávali a Slavia s Plzní ztrácely. V tu dobu jsem mluvil se Sivim a Rosou a říkal jim, že brzy přeskočíme Slavii a budeme první, což se i povedlo. Pak ale přišla určitá změna. Najednou jsme nepronásledovali, ale byli pronásledováni a cítili jsme, že máme co ztratit. Nevybavuji si, kdy se to přesně stalo, důležitým momentem ale určitě byla výhra nad Slavii.
Kam řadíte tento úspěch ve své kariéře?
Nerad mluvím o sobě, jelikož zisk trofeje je týmový úspěch. Všichni pracujeme pospolu, nejen s Tomášem Rosickým a Tomášem Sivokem, ale i ostatními členy realizačního týmu a hráči. Celé to je týmový úspěch. Obecně řečeno je to velký úspěch. První rok v nové lize a v týmu, který dlouho nezískal titul. Jsem hrozně rád, že mohu být toho všeho součástí a myslím, že na sebe můžeme býti hrdí. Všichni jsme pro úspěch obětovali mnohé, řada z nás je tu na příklad celou dobu bez rodin. Chci ale hlavně vyzdvihnout Tomáše Rosického, který prožil opravdu náročný rok. Je to super chlap a výborný lídr.
Jak moc velký vliv měl Ladislav Krejčí na zisk titulu?
Přestože je Krejda mladý kluk, často se o něm na tiskovkách bavíme. Je to skvělý člověk a fotbalista. Zároveň je ale nesmírně pokorný. Kromě něj tu jsou i Pavlas, Čelda a Pany, kteří mu nesmírně pomáhali. Čelda to měl v průběhu sezony strašně těžké. Přestože byl celý rok mimo hřiště, v kabině dělal neskutečné množství práce. Ti všichni tu pro Krejdu byli a Láďa ví, že to není jen o něm. Sám přeci jen odehrál nějakých dvacet zápasů. Je to tedy hlavně týmová práce, která nám získala titul.
Jste slavící typ?
Rád ukazuji emoce. Jsou podle mě důležité nejen ve fotbale, ale i v životě. Jsem moc rád, že tu jsem, a proto mám z dneška řádu krásných emocí. Čeká nás dlouhá cesta domů, takže máme hodně času na to, abychom slavili.
Co budete chtít do příští sezony zlepšit?
V klubu máme vysoké standardy, takže příští rok musíme být v určitých aspektech ještě lepší. Nejen v lize, ale i v Evropě. Na konci dne jsem ale pragmatický. Posledních 3O zápasu jsme nejlepší tým ligy. Získali jsme nejvíc bodů a nastříleli hodně branek. Vy kluky nevidíte během týdne. Jsou naprosto úžasní a týmový duch je u nich obrovský. Hráli jsme dobrý fotbal. Bavili jsme se tu v minulosti o tom, že jsme se trošku v posledních zápasech změnili, s hráči jsme ale o situaci mluvili. Projevil se na nás tlak něčeho, co tu dlouho nebylo, což se projevilo tím, že jsme ztratili určitou míru odvahy. Říkali jsme si po Bohemce v kabině, že jsme sice lepší, ale nedaří se nám to prokázat na hřišti. I v těchto vypjatých situacích musíme naší kvalitu dokázat převést do hry. Kdybych tedy měl na vaší otázku krátce odpovědět, v příští sezoně bychom chtěli být více konzistentní.
Rozhodla sezonu vaše úspěšnost na hřištích soupeřů?
Je pravdou, že jsme venku nasbírali hodně bodů. Problémy jsme měli hlavně na začátku ligy, kdy jsme měli 5 remíz v řadě. Za celou sezonu jsme ale prohráli pouze dvakrát. Když jsem sem přišel, tak jsme s Rosou řešili, že musíme být lepší v defenzivě, což dle mě bylo klíčové. Hodně jsme o tom mluvili a soustředili na to naší pozornost. Neměli jsme nejlepší obranu v lize, ale určitě jsme se oproti předchozím rokům zlepšili.

Další novinky