Ligová fotbalová asociaceChance Liga

Vstupenky na odvetu s Shamrock Rovers jsou stále k dispozici na Enigoo.

ReportážeU-19

U19 doma podlehla Pardubicím 1:2

Reportáž z utkání

Sdílet

Sparťani mohli v zápase s Pardubicemi využít zaváhání druhého Baníka, který prohrál v Jihlavě. První poločas toho moc nepřinesl, ale i tak jsme si vytvořili dvě velké příležitosti ke skórování, v obou případech jsme ale selhali v zakončení. Do šaten se tak šlo za bezbrankového stavu. Po změně stran se vedení ujali hosté, ale už za sedm minut na to vyrovnal Rus. Pardubice následně v 62. minutě předvedly rychlý protiútok a daly gól na 1:2. Naše snaha o vyrovnání nebyla úspěšná a ze zápasu jsme odešli bez bodu.
Úvod utkání přinesl vysoké nasazení z obou stran a duel měl rychlý spád. Hrálo se ze strany na stranu, ale k větším příležitostem nedocházelo, protože obě obrany si zodpovědně plnily své povinnosti.
První výraznější šanci ke skórování měl v 15. minutě Rus, který se ocitl sám v těsné blízkosti brankáře. Míč směřoval přesně na jeho nohu, ale z voleje to netrefil ideálně a šlo to jen do rukavic Šimona.
Lilling si ve 21. minutě navedl míč na střed pole a z velké dálky vyzkoušel pozornost hostujícího gólmana. Střela měla dobrou razanci i směr, ale jemný teč jednoho z obránců usnadnil Šimonovi práci.
Ve 43. minutě pronikl z kraje do pokutového území Osmani, který dal přihrávku pod sebe, kde se dostal do obrovské šance Lilling. Jeho střela z první ale trefila jen hráče na zemi, od kterého se to odrazilo mimo nebezpečí. To bylo v prvním poločase všechno.
Po změně stran se Pardubice rychle ujaly vedení, když už ve 49. minutě předvedly jednoduchou akci na pár doteků od brankáře až do naší šestnáctky. Tam přišla přihrávka před bránu a Firbacher bez problémů skóroval, 0:1.
Sparťané dorovnali skóre už po sedmi minutách. Rus si narazil před velkým vápnem se spoluhráčem a poté si to namířil přes obránce směrem ke bráně a pěknou střelou kolem hráče vyrovnal na 1:1.
V 64. minutě jsme se kombinací dostali do pokutového území hostů, ale tam přišla nepřesná přihrávka a Pardubice předvedly rychlý protiútok po levé straně, odkud se dostaly až do šestnáctky. Následoval centr a na úroveň pokutového bodu si dobře naběhl Brož, který to z voleje trefil přesně k tyči, 1:2.
Devět minut před koncem se po pravé straně dostal do vápna Penxa a poslal centr na zadní tyč, kde byl Rus. Několik centimetrů mu však chybělo k tomu, aby mohl míč poslat do odkryté brány.
V závěru jsme si vytvořili mírný tlak, ale hosté bránili ve vysokém počtu a obtížně jsme se dostávali přes jejich obrannou linii. Několik střel bylo zblokováno a prosadit se nám nepodařilo ani ze standardních situací. Sparta tak v zápase prohrála s Pardubicemi 1:2.
Trenér Jan Kopáňko hodnotí duel: „Zápas rozhodly dva faktory, a to naše nekvalitní ofenzivní část, kde jsme měli docela dost gólových příležitostí, ale neproměnili jsme je. Za druhé, nedůslednost v defenzivní fázi, kde jsme dali soupeři příliš mnoho prostoru k tomu, aby nás dvakrát z brejku potrestal.“
AC Sparta Praha – FK Pardubice 1:2 (0:0)
Góly: 56. Rus – 49. Firbacher, 64. Brož.
ŽK: Jedlička, Penxa, Lilling – Pandula, Flaška.
Sparta: Čechal – Penxa, Kukučka, Ševínský, Jedlička (76. Stárek), Tesař J. (83. Vaněk), Lilling, Feit, Osmani (56. Hruška), Michl (56. Horák), Rus.

Další novinky