Ligová fotbalová asociaceChance Liga

Vstupenky na odvetu s Shamrock Rovers jsou stále k dispozici na Enigoo.

ReportážeU-19

Dělba bodů v derby U19

Sparta v závěru ztratila náskok a remizovala 2:2

Sdílet

Sparťani nastoupili v předposledním kole do derby v Horních Počernicích a hrálo se opravdu o hodně, protože naše devatenáctka byla stále v boji o titul. Týmy si nic nedarovaly a zápas se hrál ve vysokém tempu hned od začátku. V 16. minutě poslal Jedlička skvělý míč do vápna po rohovém kopu a Tesař z voleje otevřel skóre. Po rohu jsme se prosadili i ve druhém poločase, kdy přepadlý míč protlačil do brány Stárek. Pak jsme měli ještě šance na přidání třetí branky, ale to se už nepodařilo. Těžila z toho Slavia, která v závěru během dvou minut vyrovnala a derby tak skončilo nerozhodně 2:2.
Oba týmy začaly aktivně hned od úvodu a nedarovaly si žádný prostor na hřišti. Tím pádem jsme viděli spoustu osobních soubojů, které se odehrávaly zejména ve středu hřiště. První větší příležitost přišla v 15. minutě, kdy Rus dostal míč ve středu pole, potáhl ho až před pokutové území, kde adresoval krásnou přihrávku za obranu na nabíhajícího spoluhráče. Tesař pak na dvakrát poslal přízemní centr před bránu domácích, na který ale chybělo našim útočícím hráčům pár centimetrů, aby na něj dosáhli. Slavia následně odvrátila na roh. Ten zahrál fantasticky v 16. minutě Jedlička, který poslal ideální míč do vápna, kde si na něj naběhl Tesař a z voleje ho poslal do brány, 0:1.
Hra se po gólu vrátila zpět do toho, jak to vypadalo na začátku klání. Šance nepřibývaly ani na jedné ze stran. Obě defenzivy si zodpovědně plnily své povinnosti, přehušťovaly prostor a nepouštěly soupeře do zakončení, případně blokovaly jeho pokusy. Výjimkou byla situace ve 40. minutě, kdy se do příležitosti dostala Slavia, ale Čechal podržel svůj tým. To bylo v první půlce všechno a sparťané šli do šaten za jednobrankového vedení.
Slavia vstoupila do druhého dějství aktivně a už ve 47. minutě čelil Čechal nebezpečné střele, kterou ale dokázal vyrazit na roh. V 54. minutě se znovu vyznamenal náš gólman, který skvěle vyrazil přímý kop Jelínka směřující do brány.
V 62. minutě dostal Toula oblouček za obranu v naší šestnáctce. Sám před brankářem ale poslal skákající míč nad břevno.
O čtyři minuty později vybojoval Rus míč uprostřed hřiště a šli jsme do přečíslení. Rus to udělal skvěle, navedl to na hráče a poté přihrál osamocenému Horákovi, který ale spálil velkou šanci. Řezek reflexivně vyrazil na roh. Ten se nám podařilo skvěle zahrát a Stárek protlačil spadlý míč na přední tyči až do brány, 0:2!
Chvíli na to zakončoval těsně nad břevno Rus. V 73. minutě Horák pronikl po křídle a následně poslal střílený centr do malého vápna. Domácí si to málem srazili do vlastní brány, když to bylo zblokováno těsně nad břevno.
V 83. minutě Slavia snížila po nepřehledné situaci v našem velkém vápně, kde se míč dostal na kopačky hráčů Slavie a do sítě ho poslal Pikolon.
O dvě minuty na to přišel centr z levé strany do pokutového území Sparty a osamocený Pudil dokázal v pádu nasměrovat míč k tyči a vyrovnat na 2:2.
Dvě minuty před koncem vyslal Ogungbayi nebezpečnou střelu, která však byla zblokována a skončila těsně vedle naší levé tyči. V závěru jsme ještě viděli několik centrů do obou vápen, ale žádná větší možnost ke skórování se už nikomu nenaskytla. Derby tak skončilo remízou 2:2.
Trenér Jan Kopáňko hodnotí duel: „Přišli jsme sem s jasným cílem, a to vyhrát a v případě dobrého vývoje v souběžně hraném duelu v Ostravě, se i těšit z titulu, což se ale nestalo. Zvolili jsme bezchybnou defenzivu se hrou na brejky a osmdesát minut se nám to i dařilo. Pak jsme ale bohužel dvě situace nevyřešili úplně ideálně a je z toho remíza. Jdeme však dál a titul uhrajeme v dalším kole doma s Ostravou.“
SK Slavia Praha – AC Sparta Praha 2:2 (0:1)
Góly: 83. Pikolon, 85. Pudil – 16. Tesař J., 68. Stárek.
Sparta: Čechal – Penxa, Stárek ©, Horák (76. Tošnar), Jedlička, Tesař J. (84. Tesař Š.), Feit, Mokrovics (76. Osmani), Lilling, Feit, Ševínský, Rus.

Další novinky