Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeU-17

U17 neuspěla v derby

Slavii jsme podlehli 1:2

Sdílet

Sparťanská sedmnáctka neokusila během celé jarní části chuť prohry a tuto sérii si chtěla udržet i po derby na hřišti Slavie. To se nám ale zkomplikovalo hned v úvodu zápasu, který vyšel lépe domácím a v 17. minutě vedli už 2:0. Po změně stran jsme začali hrát aktivněji a působili v utkání lépe. Odměnou bylo snížení zásluhou Saala. Sice jsme si v závěru vytvořili dobré šance na skórování, ale domácí podržel zákroky brankář Jovanoski. Sparťané tedy v Horních Počernicích prohráli 1:2.
Do derby jsme nevstoupili vůbec dobře, když už v 10. minutě jsme inkasovali. Slavia poslala z levého rohu centr na úroveň pokutového kopu, odkud nikým nehlídaný Boledovič hlavou nasměroval míč k tyčce, 1:0. Tento gól nás trochu vyvedl z míry, co domácí využili a v 17. minutě přidali i druhý přesný zásah po střele Belžíka zpoza velkého vápna, která zapadla na zadní tyč. Náš soupeř ještě párkrát ohrozil bránu Sparty, ale Rodriguez Cuesta podržel spoluhráče dobrými zákroky. Do poločasu se skóre už nezměnilo.
Nepříznivý vývoj utkání přinutil trenéra ke změně rozestavení a také ke dvěma střídáním. Naše hra ožila a začali jsme mít mírně navrch. V 59. minutě jsme zúročili naši aktivitu, když se prosadil Saal po rohovém kopu, kdy spadlý míč uklidil do brány. Sparťani se hnali za vyrovnáním, Slavia ale odolávala a spoléhala na rychlé protiútoky. Blízko ke gólu jsme byli v 83. minutě, kdy Kotrba vyslal velkou ránu z přímého kopu zpoza šestnáctkového oblouku, ale domácí brankář skvělým zákrokem vyrazil na roh. Následná standardní situace přinesla vzruch v pokutovém území Slavie, kde míč přepadl a skákal mezi hráči. Slavia ho odkopla z nebezpečí a zpoza velkého vápna pak vypálil Reitmeier, ale Jovanoski předvedl další důležitý zákrok. Pár nepříjemných střel měli v těchto okamžicích i domácí, ale pokaždé těsně minuli. V 90. minutě to vzal na sebe Kotrba a střelou z přibližně pětadvaceti metrů téměř vyrovnal. Šlo to sice do šibenice, ale Jovanoski to konečky prstů vytáhl na roh. Více se toho v zápase nestalo a Sparta prohrála 1:2.
Trenér Jakub Hovorka hodnotí duel: „Hodnocení bych rozdělil na dvě části, protože jsme odehráli dva rozdílné poločasy. První půlku klání jsme byli zalezlí a ustrašení a soupeře jsme nechali hrát jeho hru. Nedostupovali jsme hráče Slavie, nechávali jsme jim moc prostoru a oni nás za to potrestali dvěma góly. Před druhým poločasem jsme si v kabině něco řekli, změnili rozestavení a vystřídali dva hráče. Myslím si, že ty změny přispěly k tomu, že jsme najednou hráli úplně jinou hru a dostávali jsme se do více šancí, ve kterých nás ale ve většině případů vychytal brankář soupeře. Dali jsme bohužel jen jednu branku a nepodařilo se nám vyrovnat. Odcházíme s prohrou, co nás všechny mrzí a štve, ale tak to je a musíme pracovat dál.“
SK Slavia Praha – AC Sparta Praha 2:1 (2:0)
Góly: 10. Boledovič, 17. Belžík – 59. Saal.
Sparta: Rodriguez Cuesta – Poturnay (46. Demmer), Svoboda, Saal, Šetka (79. Kyzlink), Steiner (90. Princ), Sedláček © (46. Reitmeier), Kotrba, Piralić, Diviš, Fritz (40. Liška).

Další novinky