Ligová fotbalová asociaceChance Liga

Vstupenky na odvetu s Shamrock Rovers jsou stále k dispozici na Enigoo.

NovinkyU-13

Čtyři turnaje našich mládežníků

V akci byly U13, U10 a dvě party U8

Sdílet

V závěru uplynulého týdne se čtyři kategorie Sparty zúčastnily turnajů. U13 absolvovala Roudnice Cup, U10 se představila na akci Europoussins ve Francii a kategorie U8 odehrála PLANEO CUP v Uničově a Miniligu v Mladé Boleslavi.
U13
Od 3. do 4. června se konal velmi dobře obsazený Roudnice Cup, na kterém nechyběli ani sparťané. Mezinárodní turnaj se hrál formou 10+1 na 1x20 minut. V základní skupině jsme čelili čtyřem soupeřům z Česka a dánskému SønderjyskE.
Základní skupina:
AC Sparta Praha – FK Baník Most 3:0
Góly ACS: Mazyarchuk (2), vl.
AC Sparta Praha – FC Slavia Karlovy Vary 3:0
Góly ACS: Makovský, Faltus, Šimeček.
AC Sparta Praha – FK Jablonec 3:0
Góly ACS: Tichý, Rus, Holub.
AC Sparta Praha – SønderjyskE 1:0
Gól ACS: Hrodek.
AC Sparta Praha – FC Hradec Králové 2:1
Góly ACS: Hrodek, Hruška.
V první fázi turnaje se nám dařilo velmi dobře, když jsme vyhráli všechny souboje a inkasovali jen jeden gól. Z prvního místa jsme tak postoupili do zlaté skupiny.
Konečné pořadí:
  1. AC Sparta Praha
  2. SønderjyskE
  3. FK Baník Most
  4. FC Hradec Králové
  5. FC Slavia Karlovy Vary
  6. FK Jablonec 
Zlatá skupina
AC Sparta Praha – Hertha Berlín 2:1
Góly ACS: Makovský, Faltus.
AC Sparta Praha – SønderjyskE 1:2
Gól ACS: Hrdlička.
AC Sparta Praha – SK Slavia Praha 0:0 
AC Sparta Praha – FK Teplice 1:0
Gól ACS: Hybler.
AC Sparta Praha – Manchester United FC 1:0
Gól ACS: Tichý.
Ve zlaté skupině jsme se setkali s kluby zvučných jmen, jako jsou Hertha Berlín či Manchester United. Obě konfrontace jsme navíc úspěšně zvládli a přidali jsme k nim i skalp Teplic. Body nám však vzalo SønderjyskE, které nám oplatilo prohru ze skupiny. Derby se Slavií nenašlo vítěze. Tyto výsledky nám vynesly třetí příčku na turnaji.
Konečné pořadí :
  1. SK Slavia Praha
  2. SønderjyskE
  3. AC Sparta Praha
  4. Manchester United FC
  5. Hertha Berlín
  6. FK Teplice 
Spartu reprezentovali: Dyntar, Hruška – Müller, Hybler, Kropík, Holoubek, Šimeček, Tichý, Klíma, Holub, Faltus, Hrodek, Schejbal, Průša, Rus, Makovský, Hrdlička, Kronberger, Mazyarchuk, Havrlík.
Trenér Michal Vychodil hodnotí Roudnice Cup: „Vyjma poloviny utkání s Hradcem Králové, jsme první den působili solidním herním dojmem a po zásluze prošli do zlaté skupiny. Předehrávku s Herthou Berlín jsme sice zvládli až otočkou skóre a vzepětím po obdržené brance, ale o to sladší byl sobotní závěr dne.
I když musím trochu kriticky poznamenat, že v neděli jsme žádný světoborný fotbal nehráli, tak nás moc mrzí nepostup do superfinále, když jsme na konci zlaté skupiny vypadli na vzájemné zápasy a spolu s finalisty jsme měli všichni po 10ti bodech. Hřeje mě však fakt, že jsme dokázali uspět se všemi třemi nejvýraznějšími týmy ze zahraničí a v určitých pasážích a aspektech tomu tak bylo nejen výsledkově.“
U10
Sparťani se představili na velkém turnaji Europoussins ve francouzském Pleudihenu, na kterém startovalo 48 týmů z různých koutů Evropy. Ve skupině jsme se kromě domácích mužstev setkali také s portugalským Sportingem.
Základní skupina:
AC Sparta Praha – Dinan FC 4:0
AC Sparta Praha – OGC Nice 0:5
AC Sparta Praha – Alforville FC 0:4
AC Sparta Praha – Sporting Lisabon 5:1
AC Sparta Praha – Metz FC 3:0
S bilancí tři výhry a dvě prohry jsme obsadili třetí pozici a nedokázali jsme se probojovat do zlaté skupiny.
O umístění:
AC Sparta Praha – Montpellier FC 0:2
AC Sparta Praha – Betis Sevilla 3:1
AC Sparta Praha – PSV Eidhoven 1:1
Skupina s francouzským Montpellierem, španělským Betisem a holandským PSV přinesla kvalitní souboje, ve kterých jsme dosáhli vyrovnané bilance 1 výhra, 1 remíza a 1 prohra při skóre 4:4. Na základě těchto výsledků jsme obsadili na akci konečné 22. místo.
Celkovým vítězem se stalo francouzské Toulouse, které na stupni vítězů doplnily italský Juventus a Nice, soupeř Sparty ze skupiny.
Nominace Sparty: Jirk – Phan, Pantie, Miramand, Kult, Caganek, Sommer, Bocchetti.
Trenér Adam Milner hodnotí turnaj: „V prvním červnovém víkendu jsme absolvovali prestižní turnaj ve francouzském Pleudihenu. Ve skupinové fázi jsme odehráli pět zápasů. První utkání jsme po jednoznačném průběhu zvládli s přehledem. V druhém klání jsme narazili na jednoho z nejlepších týmu na turnaji – Nice, které nás, zejména díky skvělé přechodové fázi, přehrálo a celkově i obsadilo 3. místo. Klíčový byl pro nás bohužel zápas s Alfortville FC, který jsme absolutně nezvládli, ať v obranné, tak v útočné fázi a byl to náš nejhorší výkon na turnaji. Na to se nám podařilo odpovědět ve zbylých dvou utkáních skupiny, kdy jsme po velice dobrých výkonech jednoznačně porazili Sporting Lisabon 5:1 a následně i Méty 3:0. Celkově to stačilo na 3. místo ve skupině.
Následně nás čekali zápasy o umístění proti třem těžkým soupeřům: Montpellier, Betis Sevilla a PSV Eidhoven. Se všemi jsme odehráli velice kvalitní zápasy, ve kterých jsme byli v určitých částech i lepším týmem. Takové konfrontace nám mohou pomoci do další práce a zlepšování, ať už individuálně, tak týmově. Závěrem chceme poděkovat pořadateli za celkovou bezproblémovou organizaci a skvělý zážitek.“
U8
Poslední naší kategorií, která se zúčastnila finálového turnaje PLANEO CUPu, byla U8. Ten se konal od 3. do 4. června v Uničově. Všechna ostatní mužstva Sparty se probojovala do zlaté skupiny, na což chtěli sparťané navázat i na této akci.
Základní skupina
AC Sparta Praha – FC Sparta Brno 9:2
AC Sparta Praha – FK Viagem Příbram 10:0
AC Sparta Praha – FC Hradec Králové 13:0
AC Sparta Praha – 1.FC Slovácko 7:1
AC Sparta Praha – Spartak Kbely 7:3
Kvalifikace do zlaté skupiny se podařila s přehledem, když jsme v každém ze zápasů vyhráli jasným rozdílem, což podtrhla první příčka se skóre 46:6.
Zlatá skupina
AC Sparta Praha – FC Hlučín 7:1
AC Sparta Praha – FK Náchod 9:4
AC Sparta Praha – MFK Karviná 7:2
AC Sparta Praha – SK Slavia Praha 1:10
AC Sparta Praha – FC Písek 9:0
AC Sparta Praha – Bohemians Praha 1905 9:4
Ve zlaté skupině jsme pokračovali v dominantních výkonech a pokaždé jsme vyhráli minimálně s pětibrankovým náskokem. Podobným tempem postupovala turnajem i Slavia a o celkovém vítězi tak rozhodl vzájemný souboj. Ten nám ale nevyšel a na PLANEO CUPu jsme obsadili 2. místo.
Spartu reprezentovali: Girman, Jebbiou, Pařík, Brosch, Topinka, Fafek, Ducár, Kasík, Magomedov, Hotar.
Trenér Jan Lanhaus hodnotí akci: „Kluci se po celý turnaj prezentovali pěknou kreativní hrou a bavili se jednoduše fotbalem. Kromě jednoho zápasu se Slavií jsme dominovali v každém utkání a předváděli moc pěkný fotbal. Společně s trenéry jsme si užili čas strávený s kluky nejen na hřišti, ale i na cestách vlakem či v době volna, kde jsme udržovali týmového ducha.“
U8
Osmička se během víkendu rozdělila na dvě party. Jedna absolvovala zmíněný PLANEO CUP a druhá Miniligu v Mladé Boleslavi, která byla na programu 3. června. Zúčastnilo se jí šest týmů, které čekala základní skupina a první čtyři celky se následně kvalifikovaly do vyřazovačky.
Základní skupina:
AC Sparta Praha – FC Silon Táborsko 7:2
AC Sparta Praha – FC Slovan Liberec 4:7
AC Sparta Praha – FK Mladá Boleslav 4:5
AC Sparta Praha – FK Jablonec 7:5
AC Sparta Praha – FK Teplice 9:7
Náročné souboje v základní skupině jsme třikrát dotáhli do vítězného konce a dvakrát jsme zůstali bez bodu. Tato bilance nám stačila na postup mezi nejlepší čtveřici.
Semifinále:
AC Sparta Praha – FC Slovan Liberec 5:2
Finále:
AC Sparta Praha – FK Mladá Boleslav 3:2 p.p.
Liberci jsme v semifinále vrátili porážku ze skupiny a šli jsme tak do finále. Tam jsme narazili na našeho druhého přemožitele z první fáze turnaje, kterému jsme měli také co vracet. Zápas v řádném hracím čase nenašel vítěze a o všem tak musely rozhodnout pokutové kopy. S výjimkou jednoho pokusu jsme proměnili všechny ostatní a stali se celkovými vítězi turnaje!
Nominace Sparty: Wagenknecht, Pavlica, Jaroš, Štěpán, Kačena, Atan.

Další novinky