Ligová fotbalová asociaceChance Liga
Novinky

Hráči z akademie prodloužili smlouvy

Trojice dorostenců spojila svou budoucnost se Spartou

Sdílet

Trojice dorostenců ze Strahova si svými výkony řekla o zpečetění své budoucnosti se Spartou. Níže se dozvíte, kteří mladí sparťané si vysloužili nové profesionální kontrakty.
Hned dva hráči z U19, Enes Osmani a Josef Stárek, spolu s Maxmiliánem Lehockým, který patří mezi členy B-týmu, podepsali se Spartou nové profesionální smlouvy.
Devatenáctiletý Lehocký přišel do Sparty v roce 2015, kam tehdy jedenáctiletý Maxmilián přestoupil z pražského SK Hostivař. Na Strahově tak prošel skoro všemi mládežnickými kategoriemi. V létě 2022 se vydal sbírat své první zkušenosti s dospělým fotbalem na hostování do holešovického Loko Vltavín, kde v sedmi zápasech nastřílel dvě branky. V lednu se vrátil zpět a zakotvil v našem B-týmu, za který na jaře naskočil do pěti zápasů a odehrál 196 minut.
Krajní záložník s albánskými kořeny Enes Osmani udělal své první fotbalové krůčky v ABC Braník, odkud již v roce 2012 hostoval na Spartě. O čtyři roky později už své působení na Strahově proměnil v trvalý přestup. V sezoně 2022/2023 nastupoval jak za U18, tak za U19. V nižší kategorii nasbíral dvanáct startů, během kterých nasázel tři branky, za devatenáctku nastoupil do šestadvaceti utkání a šestkrát rozvlnil síť.
Devatenáctiletý střední obránce Josef Stárek se na trvalo přesunul z Kladna do Sparty v roce 2016. O sedm let později patří mezi stabilní členy U19, kde dokonce plní funkci kapitána. V této sezoně odehrál ve dvaadvaceti zápasech celkem 1757 minut a vstřelil 4 branky. Nastoupil také do jednoho utkání za U18, ve kterém se prosadil hned dvakrát.
Kluci, ať se vám v rudém dresu daří. A doufáme, že nám jednou budete dělat radost i na Letné!

Další novinky