Ligová fotbalová asociaceChance Liga

Vstupenky na odvetu s Shamrock Rovers jsou stále k dispozici na Enigoo.

NovinkyU-13

Výběr Prahy U13 ve finále druhý

Vítězem se stal Jihočeský KFS

Sdílet

V Třebíči se uskutečnilo republikové finále mezikrajské soutěže kategorie U13. Zúčastnily se na něm čtyři výběry na základě postavení v tabulkách po sedmi odehraných soutěžních kolech v průběhu sezony. V dresu Pražského fotbalového svazu se představila pětice hráčů Sparty.
Jihomoravský KFS, Pardubický KFS, Jihočeský KFS a Pražský FS bojovaly mezi sebou během dvou dnů o celkové prvenství. První den byly na programu semifinálové utkání, ze kterých vzešli finalisté a účastníci zápasu o třetí místo. Zápasy se hrály formou 8+1 na 2x45 minut.
Do nominace výběru Prahy se dostalo pět hráčů Sparty: Libor Makovský, Adam Hybler, Tobiáš Schejbal, Lukáš Müller, Karel Klíma.
Pražský FS – Pardubický KFS 4:1 (1:1)
Góly: Schejbal (2), Hybler, Kostečka – Houdek.
Pražané uspěli v semifinále, na čemž se výraznou měrou podíleli sparťané, kteří zaznamenali tři ze čtyř gólů do sítě Pardubického KFS. Schejbal se prosadil dvakrát a jeden přesný zásah přidal Hybler. O den na to se kluci představili ve finále.
Pražský FS – Jihočeský KFS 3:5 (1:2)
Góly: Müller, Klíma, Teplý – Matějka, Vlk, Radek, Procházka, Luka.
Náročný souboj s Jihočeským KFS přinesl osmibrankovou přestřelku, ve které ale výběr Prahy tahal za kratší konec a na turnaji obsadil 2. místo. Střelecky se opět dařilo hráčům Sparty, když se prosadili Müller a Klíma.
Konečné pořadí:
  1. Jihočeský KFS
  2. Pražský FS
  3. Jihomoravský KFS
  4. Pardubický KFS
Sestava Prahy: Beneš, Polák – Hybler, Makovský, Müller, Klíma, Schejbal, Rus, Maduxa, Vlk, Košťál, Kostečka, Jašari, Teplý, Borovička, Novotný, Šafr, Hynek.
Trenér výběru Prahy, Martin Lilling, hodnotí akci: „Finálový turnaj v Třebíči měl nakonec spravedlivého vítěze. Jihočeši byli nejfotbalovějším týmem a první místo si zasloužili. Naši kluci prošli v semifinále přes Pardubický kraj po vyrovnané první půli, když ve druhém poločase mohli přidat i více branek. Ve finálovém utkání nám Jihočeši oplatili porážku z prvního kola skupinové fáze. Soupeř o sobě na hřišti dobře věděl a byl neustále o gól před námi. Za stavu 3:4 jsme se sice ocitli v několika nadějných situacích, které mohly skončit vyrovnáním, ale celkově je třeba sportovně uznat, že tentokrát prostě vyhrál kvalitnější tým.“
Zdroj: fotbalpraha.cz

Další novinky