Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA

Nový domácí dres pro sezonu 24/25 už nyní v prodeji!

NovinkyU-10

U10 na turnaji v Polsku

Poslední akce sezony pro sparťany

Sdílet

Sparťanská desítka absolvovala dvoudenní Sokolik ORLEN Cup (17.-18.6.) v polském městě Nowy Sącz. Zúčastnilo se ho 36 týmů, mezi nimiž nechyběla Barcelona, AC Milán či Juventus. Pro sparťany šlo o poslední akci v sezoně 2022/2023.
Zápasy se hrály formou 6+1 na 1x18 minut. Týmy byly rozděleny do šesti skupin po šesti. V naší skupině poutala pozornost Barcelona a na souboj s ní se všichni moc těšili. Kromě toho jsme se v ní setkali s Rapidem Vídeň a polskými celky: Štětín, Limanovia a Krosno.
Základní skupina:
AC Sparta Praha – Pogoň Štětín 2:1
AC Sparta Praha – FC Barcelona 0:1
AC Sparta Praha – MKS Limanovia 9:0
AC Sparta Praha – SK Rapid Vídeň 0:1
AC Sparta Praha – Beniaminek Profbud Krosno 3:0
Ve skupinové fázi jsme dosáhli tři výhry a dvě prohry při skóre 14:3. To nám stačilo na 4. příčku v tabulce, jen jeden bod od postupu z druhého místa. Putovali jsme tak do bojů o konečnou 19.-24. pozici. V šestičlenné skupině jsme nastoupili do dalších pěti duelů.
O umístění:
AC Sparta Praha – Slask Vratislav 3:3
AC Sparta Praha – CFR Kluž 10:0
AC Sparta Praha – VTS Vantaa 1:1
AC Sparta Praha – FC Baník Ostrava 3:1
AC Sparta Praha – 1.FC Kolín 3:3
V těchto zápasech jsme neokusili chuť prohry a dosáhli bilance 2 výhry a 3 remízy při skóre 20:8. V tabulce jsme zaostali o jeden bod za dvojicí Vratislav – Kolín, a byli jsme třetí. V konečné klasifikaci turnaje jsme obsadili 21. místo. Vítězem akce se stala La Coruña, která triumfovala před AC Milán a NK Lokomotiva Záhřeb.
Nominace Sparty: Seďa – Pantie, Kisel, Pertlík, Žúbor, Bocchetti, Haller, Karas, Kult, Macháček.
Trenér Adam Milner hodnotí Sokolik ORLEN Cup: „Zúčastnili jsme se skvěle zorganizovaného turnaje v Polsku. Ze skupiny se nám smolně nepodařilo postoupit o jeden bod. Klíčový zápas byl s Rapidem, který rozhodl protivník z rohového kopu a potvrdil svou sílu, zejména v turnajových duelech, kdy jsme si se zjednodušenou a velice soubojovou hrou soupeře, i díky naší nervozitě a spoustu nepřesnostem, nedokázali poradit. Zážitkem byl souboj s Barcelonou. Vynikající výkon ale přinesl hořký výsledek. Barceloně jsme se ve všech fázích hry vyrovnali a troufnu si říct, že jsme byli i lepším týmem. Na stoprocentní šance jsme vyhráli 4:3, ale v zakončení jsme bohužel selhali, soupeř naše chyby potrestal a zvítězil 1:0.
Další den jsme absolvovali kvalitní utkání ve skupině o umístění. Zde vyzdvihnu poslední duel s 1. FC Kolín. Byl to velice kvalitní soupeř, výborný ve hře 1v1 na obou stranách hřiště a jeho rychlá přechodová fáze nám dělala velké problémy. Utkání jsme však ani za stavu 1:3 nezabalili a v posledních vteřinách jsme dokázali srovnat na konečných 3:3. Celkově musíme pracovat na tom, aby náš výkon neovlivňoval jakýkoliv tlak a k zápasům přistupovali vždy stejně.“
Zdroj foto: Facebook Sokolik ORLEN Cup, Poland. U10

Další novinky