Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkyU-13

U13 stříbrná na Valachy cupu

Poslední turnaj v sezoně

Sdílet

Kategorie U13 se od 16. do 18. června představila na Valachy cupu, jehož zápasy se hrály v okrese Vsetín v obcích Hutisko-Solanec a Vigantice.
Na turnaji se zúčastnilo šest týmů, které si to navzájem v jedné skupině formou každý s každým rozdaly O pohár valašských starostů a Milana Baroše. Kromě týmů z Česka se akce zúčastnili i dva zástupci ze Slovenska – Žilina a Slovan. Utkání se hrála formou 10+1 na 2x30 minut.
AC Sparta Praha – SK Dynamo České Budějovice 2:0
Góly ACS: Schejbal, Kostečka.
AC Sparta Praha – MŠK Žilina 0:4
AC Sparta Praha – FC Baník Ostrava 4:0
Góly ACS: Mazyarchuk (2), Klíma, Šimeček.
AC Sparta Praha – FC Zbrojovka Brno 4:1
Góly ACS: Kropík (2), Faltus, Mazyarchuk.
AC Sparta Praha – ŠK Slovan Bratislava 5:2
Góly ACS: Schejbal (2), Tichý, Kropík, Klíma.
Sparťani vstoupili do turnaje vítězstvím nad Dynamem. Potom ale přišla prohra se Žilinou, které se později ukázalo jako rozhodující utkání o celkové prvenství. Zbývající zápasy s Ostravou, Brnem a Bratislavou jsme vyhráli vždy alespoň o tři góly. MŠK však prošla akcí bez zaváhání a v konečném zúčtování jsme za ní zaostali o tři body. V pěti zápasech jsme dosáhli čtyř výher a jednu prohru při skóre 15:7.
Konečné pořadí:
  1. MŠK Žilina
  2. AC Sparta Praha
  3. FC Zbrojovka Brno
  4. ŠK Slovan Bratislava
  5. SK Dynamo České Budějovice
  6. FC Baník Ostrava
Spartu reprezentovali: Dyntar, Hruška – Hybler, Kropík, Holoubek, Šimeček, Tichý, Klíma, Faltus, Schejbal, Průša, Makovský, Hrdlička, Kronberger, Mazyarchuk, Havrlík, Kostečka, Kmeť.
Trenér Michal Vychodil hodnotí Valachy cup: „Během utkání s Budějovicemi jsme mohli vést klidně o pět branek a nikdo by neřekl ani popel. Stejně jako v posledním vzájemném měření jsme však postupně měnili herní chování a byl z toho takový paskvil. A možná, že kdyby soupeř snížil, tak bychom nakonec ani nevyhráli, což by bylo umění. Se Žilinou jsme utrpěli sice krutou porážku, ale zaslouženou. Potkal nás patnáctiminutový výpadek, který utkání zlomil v náš neprospěch a je třeba říct, že jsme se nevyrovnali se sportovně-vítěznou agresivitou soupeře. S domácími to mohl být klidně zápas o patnácti gólech, kdy my jich mohli dát deset. Pak přišel poslední den turnaje, poslední den v sezoně a poslední den s tajtrlíkama a vše bylo ukončeno s maximální spokojeností, radostí a pýchou. Zbrojovce jsme mohli dát ještě dvakrát tolik gólů a Slovan jsme přehráli skvělou ofenzívou a hrou ve druhé půlce utkání.“

Další novinky