Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkyU-12

U12 triumfovala na Baník Cupu

Triumf na velkém mezinárodním turnaji

Sdílet

Sparťanská dvanáctka se ve dnech 17. a 18. června zúčastnila 6. ročníku Baník Cupu v Ostravě. Na turnaji O pohár Tomáše Bernadyho startovalo 24 týmů z Česka, Slovenska, Polska, Ukrajiny a Rakouska.
Týmy byly rozděleny do čtyř skupin po šesti, z nichž se do další fáze turnaje probojovala první čtyři mužstva. Zbylé celky putovaly do bojů o umístění. Zápasy se hrály formou 7+1 na 2x15 minut, v play off se hrací doba zvýšila na 2x20 minut.
Sparťanům byla losem přisouzena skupina C, která měla pestré složení, protože se v ní setkaly po dva české a slovenské týmy, zástupce Polska a také výběr Moravskoslezského krajského fotbalového svazu.
Základní skupina:
AC Sparta Praha – FC Petržalka 2:2
Góly ACS: Babiar, Rumanský.
AC Sparta Praha – 1.FC Slovácko 4:0
Góly ACS: Pikovský (2), Skuhravý, Nezbeda.
AC Sparta Praha – Zaglebie Sosnowiec 4:0
Góly ACS: Babiar, Tůma, Hašler, Skuhravý.
AC Sparta Praha – MŠK Žilina 1:2
Gól ACS: Tůma.
AC Sparta Praha – výběr MS KFS 6:0
Góly ACS: Hašler (2), Vitarigov, Babiar, Macků, Špidlen.
Tři výhry, jedna remíza a jedna prohra nám při skóre 17:4 vynesly 10 bodů a 1. místo v tabulce. Sparťané tedy postoupili do vyřazovačky, která se hrála K.O. systémem na jeden vítězný duel.
Osmifinále:
AC Sparta Praha – SK Dynamo České Budějovice 3:0
Góly ACS: Tůma, Babiar, Hašler.
Čtvrtfinále:
AC Sparta Praha – FC Zbrojovka Brno 3:1
Góly ACS: Kubín (2), Pikovský.
Semifinále:
AC Sparta Praha – FK Austria Vídeň 3:0
Góly ACS: Babiar, Hašler, Židlík Š.
Českým Budějovicím, Brnu a také Austrii Vídeň jsme dokázali vstřelit po tři góly a dohromady jsme v těchto soubojích inkasovali jen jednou. Pevným krokem jsme se tak probojovali až do finále, kde jsme vyzvali polské Zabrze.
Finále:
AC Sparta Praha – Górnik Zabrze 2:1
Góly ACS: Rumanský, Ševínský.
Utkání o zlato jsme zvládli poměrem 2:1, díky čemuž jsme se stali vítězi 6. ročníku Baník Cupu!
Konečné pořadí:
  1. AC Sparta Praha
  2. Górnik Zabrze
  3. GKS Katowice
Spartu reprezentovali: Procházka, Michal – Sojka, Štěpnička, Malý, Matějka, Špidlen, Rumanský, Macků, Babiar, Ševínský, Bayer, Baroch, Skuhravý, Vitarigov, Nezbeda, Hašler, Tůma, Kubín, Macháček, Židlík Š., Židlík H., Pikovský.
Trenér Aleš Vytlačil hodnotí turnaj: „Na závěr sezony jsme se zúčastnili skvěle obsazeného turnaje v Ostravě. Pro nás všechny to byla poslední společná akce po třech sezonách, což byl důvod k tomu, abychom na turnaj odcestovali úplně všichni. Sobotní výkony nestojí za řeč, protože plochy, na kterých se hrálo, neodpovídaly rozumné ploše pro kategorii U12 v sedmi hráčích v poli a ze zápasů tak byla spíše přetlačovaná. V neděli už se hrál výborný fotbal po všech stránkách.
Naše výkony od osmifinále postupně gradovaly a nejlepší utkání jsme z mého pohledu odehráli proti nejfotbalovějšímu týmu na turnaji – Austrii Vídeň. Finálový duel jsme rozehráli skvěle, a především v prvním poločase jsme soupeře přehrávali. Druhý poločas už byl nervóznější, emotivnější a fotbal se spíše vytrácel, což Spartě uškodilo a v závěru jsme po sérii standardek přežili i závěrečný nápor soupeře. Děkujeme Baníku Ostrava za to, jak se o nás v průběhu tří dnů staral a za výborně zorganizovaný mezinárodní turnaj.“

Další novinky