Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyU-18

U18 zakončila ligu na 3. místě

Výsledky, statistiky a vyjádření trenéra

Sdílet

Osmnáctka působila v soutěži, která si před sezonou prošla reformou. Díky tomu měla na programu 38 soubojů a vícekrát absolvovala anglický týden. S náročným programem se vypořádala dobře, a nakonec obsadila třetí místo s bodovou ztrátou na druhý tým. V článku se dozvíte více o její zápasech, hráčských a týmových statistikách a také zde najdete vyjádření trenéra.
Osmnáctka hrála v tomto soutěžním ročníku druhou nejvyšší soutěž kategorie do 19 let. Z toho důvodu čelila převážně o rok starším soupeřům.
Sparta odstartovala sezonu skvěle, když v prvních pěti zápasech čtyřikrát vyhrála a jednou remizovala. Potom ale došlo k několika zaváháním, čehož výsledkem byla 4. pozice před zimní přestávkou. I vstup do druhé části nám vyšel a v prvních šesti utkáních jsme získali 16 bodů. Sice jsme pak prohráli, ale rychle jsme na to zapomněli díky čtyřzápasové vítězné sérii.
V této době jsme figurovali na 2. příčce s malým bodovým odstupem na čelo. Následně však přišlo pár slabších výsledků, ale před posledními dvěma koly jsme stále byli na stříbrné pozici. V souboji se třetí Slavií nastala remíza, ale v závěrečném vystoupení jsme nestačili na vítěze soutěže z Liberce a propadli se na třetí místo s bodovou ztrátou na Slavií.
Bilance ACS | 38 zápasů: 24 výher, 6 remíz, 8 proher – 78 bodů, skóre: 94:39.
Sparťanům patří prvenství z hlediska množství obdržených gólů a při pohledu na počet vstřelených branek, jsme byli čtvrtým nejlepším týmem soutěže.
Přehled našich výsledků najdete zde.
Góly:
Sparta rozvlnila síť soupeřů 94krát, pod což se podepsalo 27 různých střelců. Vyčníval mezi nimi Jaroslav Vaněk, který skóroval 16krát a v ligové tabulce střelců obsadil sedmé místo. Zajímavostí je, že až 14 gólů zaznamenal na jaře.
Střelec Góly
Jaroslav Vaněk 16
Adam Boček 9
Filip Káža 7
Jiří Jandovský 6
Martin Cettl 5
Karel Rožánek 4
David Boháč 4
Jan Kačer 3
Tomáš Kolínek 3
Lukáš Kuča 3
Vojtěch Novák 3
Enes Osmani 3
Lukáš Penxa 3
Daniel Salač 3
Arsen Vitarigov 3
Hynek Hruška 2
Matyáš Jedlička 2
František Rott 2
Ferdinand Říha 2
Lukas Saal 2
Patrick Slanina 2
Josef Stárek 2
Tomáš Krejčí 1
Jan Liška 1
Daniel Michl 1
Šimon Tesař 1
Lukáš Váňa 1
Brankáři:
Pět gólmanů dostalo prostor v bráně během sezony. Největší porci zápasů odchytal Kolář. Nejvíce čistých kont zaznamenali Heerkens a Souček, který inkasoval pouze v jednom ze šesti utkání, do kterých nastoupil. Čechal a Foret si připsali všechny starty ještě na podzim.
Jméno Zápasy Čistá konta
Erik Kolář 15 4
Joeri Jesse Heerkens 11 5
Tobiáš Souček 6 5
Matěj Čechal 3 1
Jan Foret 3 1
Hráči:
50 fotbalistů si obléklo sparťanský dres během soutěže. Železnými muži se stali Martin Cettl a Vojtěch Novák, kteří nastoupili do všech klání.
Jméno Zápasy
Martin Cettl 38
Vojtěch Novák 38
Lukáš Kuča 35
Daniel Salač 34
Patrick Slanina 33
Jaroslav Vaněk 33
Tomáš Kolínek 31
Lukáš Váňa 27
Adam Boček 24
Filip Káža 24
Ferdinand Říha 16
Lukáš Penxa 16
Tomáš Drchal 15
Jiří Jandovský 14
Jeremy Rebibo 13
Enes Osmani 12
Arsen Vitarigov 12
Lukas Saal 11
František Rott 11
David Boháč 10
Jan Kačer 8
Šimon Tesař 7
Karel Rožánek 7
Matyáš Jedlička 6
Jiří Tesař 6
Daniel Michl 5
Filip Princ 4
Hynek Hruška 4
Robert James Fritz 3
Ondřej Lukášek 3
Roman Horák 2
Daniel Kyzlink 2
Jan Liška 2
Jen Reitmeier 2
Vojtěch Sedláček 2
David Svoboda 2
Jakub Šetka 2
Jakub Tošnar 2
Tobiáš Vaňkát 2
Tomáš Krejčí 1
Ondřej Lilling 1
Nicolas Piralić 1
Josef Stárek 1
Jakub Steiner 1
Lukáš Váňa 1
Závěr článku tvoří rozhovor s hlavním trenérem, ve kterém se Martin Kumšta ohlédl za sezonou.
Jak hodnotíte jarní část sezony?
Hodnotit jaro budu z několika úhlů pohledů. Ten hlavní v mých očí je posun hráčů směrem k U19. Po Tesařovi se stal nedílnou součástí základní sestavy Lukáš Penxa. Jarda Vaněk a Patrick Slanina se přesunuli do týmu a byli trenérům vždy k dispozici. Nechci opomenout ani Jirku Jandovského, který se přesunul do mužů Admiry Praha. U řady hráčů vidím velký progres a šanci hrát v příští sezoně za A-dorost. Klukům z U19 jsme vždy zajistili potřebné zápasové vytížení, aby byli připraveni pro trenéra Kopáňka. Mrzí mě zranění Fandy Rotta, který celé jaro promarodil. Věřím, že je to bojovník a do fotbalu ještě dokáže promluvit.
Jaká je spokojenost s umístěním?
Konečné třetí místo je pro kluky zasloužené. Za to, čím si celý rok prošli, kolik tomu dali a jak dokázali fungovat týmově. Do posledního kola jsme bojovali o druhou příčku. Na to jsme bohužel nedosáhli. Liberec soutěž vyhrál zcela zaslouženě a já mu mohu jen pogratulovat a popřát štěstí do celostátní soutěže.
Jak byste porovnal podzimní část s tou jarní?
Jarní část pro nás byla složitější ve skladbě tréninkového procesu. Tým se zeštíhlil. Často jsme trénovali ve osmi lidech. Na druhou stranu jsme se mohli klukům daleko více věnovat individuálně. Jádro týmu zůstalo a dotáhlo vše do konce. V hodně věcech dokázalo všem, včetně mě, pomoci.
Liga si prošla před sezonou reformou. Odehráli jste v ní 38 zápasů a vícekrát jste absolvovali anglický týden. Jak kluci zvládali tuto zátěž?
Zvládli ji dobře. Zápasy splnily přesně to, co jsme od nich očekávali. Náročnost, agresivita, fotbalovost, dospělý fotbal… s tím vším jsme se setkali.
Jak nahlížíte na formát této soutěže?
Formát, kdy je tolik duelů, mě upřímně baví nejvíce. Hráči se toho mohou naučit nejvíce a díky počtu zápasů si daleko častěji ověřovat věci z tréninku nebo teorie, o kterých se bavíme.
Chcete ještě něco doplnit?
Píšu to na závěr, ale zasloužilo by si to být na prvním místě. Musím, a hlavně chci, všem poděkovat. Všichni hráči mi do života něco dali a obohatili mě. Na „svůj“ realizák nedám nikdy dopustit. Pavle, Ondro, Peter, Honzo, velké díky!

Další novinky