Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyU-14

U14 těsně unikl titul

Výsledky, statistiky a vyjádření trenéra

Sdílet

Sparta má za sebou velmi dobrou sezonu, ve které jí ale těsně unikl mistrovský titul, když v posledním ligovém utkání podlehla Slavii v přímém souboji o první pozici. V článku se dozvíte více o její zápasech, hráčských a týmových statistikách a také zde najdete hodnocení trenéra.
Kategorie U14 zahájila ligový ročník výhrou s Pardubicemi, ale hned ve druhém kole přišla prohra v Českých Budějovicích. Do konce podzimu ale už nezaváhala a dosáhla jedenácti výher v řadě, a sparťané tak přezimovali na prvním místě s tříbodovým náskokem před Plzní a Slavií. Vítězná série pokračovala na jaře a zastavila se na čísle třináct, kdy jsme opět podlehli Dynamu.
Rychle jsme však na tento výsledek zapomněli a pětkrát v řadě bodovali naplno. Následovala remíza s Libercem a další tři výhry. Naše zaváhání využila Slavia, která byla stoprocentní a dostala se na čelo, o dva body před Spartu. Náš vzájemný duel přišel na řadu v posledním kole a rozhodovalo se v něm o titulu. K tomu, abychom v lize triumfovali, jsme potřebovali bezpodmínečně vyhrát. V zápase jsme vedli 1:0 i 2:1, ale Slavia následně otočila skóre ve svůj prospěch. V 64. minutě jsme sice vyrovnali na 3:3, ale poslední slovo patřilo našemu soupeři, který skóroval na 4:3. Prohra znamenala, že soutěž jsme zakončili na druhé příčce.
Přehled našich výsledků najdete zde.
Bilance ACS | 26 zápasů: 22 výher, 1 remíza, 3 prohry – 67 bodů, skóre: 125:24.
Sparťani inkasovali nejméně gólů v celé soutěži, dosáhli nejlepší gólový rozdíl (+101) a také byli nejlepším týmem z pohledu domácích zápasů. Co se týče počtu vstřelených gólů a postavení v tabulce na hřištích soupeřů, tak v obou těchto statistikách byli druzí.
Góly:
14 hráčů zaznamenalo dohromady 125 přesných zásahů. Viktor Švec a Lewis Azaka zatížili konto soupeřů 30, resp. 29krát a dosáhli skvělého průměru přes gól na zápas. Jejich produktivita jim vynesla 2. a 3. místo v ligové tabulce střelců.
Střelec Góly
Viktor Švec 30
Lewis Azaka 29
Jan Kos 15
Tobiáš Krejčí 13
Albert Klečar 7
Daniel Pospíšil 7
Chinguun Bolorbold 5
Matěj Federle 5
Daniel Šebrle 5
Martin Vondrášek 3
Jonáš Nespěšný 3
Šimon Dresler 1
Lukáš Matějka 1
Petr Prokop 1
Brankáři:
Během sezony se v bráně vystřídali tři gólmani. Nejvíce toho odchytal Jakub Mašát. Trenér na podzim brankáře během klání prostřídaval, v jarní části to už dělal o trochu méně. Do dvou soubojů zasáhl Hruška, který primárně patří kategorii U13.
Jméno Zápasy
Jakub Mašát 20
David Schütz 11
Benjamin Hruška 2
Hráči:
Trenér využil v utkáních 21 fotbalistů. Jan Kubíček a Viktor Švec nevynechali ani jeden soutěžní duel.
Jméno Zápasy
Jan Kubíček 26
Viktor Švec 26
Matěj Federle 25
Pavel Heisig 25
Albert Klečar 24
Jan Kos 24
Lewis Azaka 23
Chinguun Bolorbold 23
Martin Vondrášek 23
Šimon Dresler 21
Daniel Šebrle 21
Tobiáš Krejčí 21
Jonáš Nespěšný 20
Daniel Pospíšil 16
Samuel Man 13
Lukáš Matějka 12
Petr Prokop 11
Lukáš Forejt 8
Lukáš Hrdlička 1
Matyáš Hrodek 1
Sebastian Pech 1
Hlavní trenér Matyáš Kudela hodnotí sezonu:
„Uplynulou sezonu hodnotíme velmi pozitivně. O titulu mezi námi a Slavií se rozhodlo až v posledním vzájemném zápase. I přes nepovedený výsledek (3:4) jsme však soupeře přehráli, hráči podali famózní výkony, a to je pro nás, i přes velký smutek chlapců po tomto utkání, to nejdůležitější. Když se ohlédneme za individuálními výkony a výkony týmu během celé sezony, v níž se nám herně nepovedly pouze dva zápasy (oba s Českými Budějovicemi), převládá spokojenost.                                            
Podzimní část sezony se mužstvu povedla nadmíru. Hráči podávali velmi kvalitní a vyrovnané výkony a výkonnost týmu rostla od zápasu k zápasu. Přes povedený vstup do jarní části nás v dubnu po turnaji v anglickém Nottinghamu zastihl lehký herní útlum a náročný program byl na výkonnosti hráčů znát. Ta však postupně rostla a pět závěrečných soutěžních klání se nám opět moc povedlo. Jak už jsem říkal, o titulu se rozhodovalo až v posledním utkání na Slavii. I přes velký smutek hráčů z tohoto výsledkově nepovedeného utkání jsem přesvědčen, že tato porážka kluky posílí a dodá jim spoustu důležitých podnětů, nejen do příštího ročníku.
Předsezonní cíl mužstva, kterým byla aktivní útočná hra založená na dobrých individuálních výkonech s cílem neustálého zvyšování výkonnosti jak jednotlivců, tak týmu, chlapci většinově splnili. Během roku jsme navíc odehráli spoustu dobrých konfrontačních utkání se zahraničními soupeři a absolvovali turnaje v Chorvatsku a Anglii. Na obou akcích kluci odehráli výborná utkání proti kvalitním soupeřům (např. Liverpool, Chelsea, Aston Villa, Dinamo Záhřeb nebo Paok Soluň), ve kterých nasbírali spoustu cenných zkušeností. Oba turnaje nám všem také ukázali nedostatky, na kterých musíme dále pracovat.                                                                                                        
Nesmím zapomenout ani na dobrou reprezentaci našich kluků v zápasech mezikrajských výběrů kategorie U14 během celé sezony. Výběr Prahy, který v červnovém republikovém finále reprezentovalo pět našich hráčů, navíc suverénně tuto soutěž ovládl.“

Další novinky