Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkyU-13

U13 malý kousek od nejvyšší příčky

Výsledky, statistiky a vyjádření trenéra

Sdílet

Sparta měla během jara nabitý program různými soutěžemi a turnaji, na které se v článku podíváme detailněji. Kromě toho v něm najdete individuální statistiky hráčů a také hodnocení trenéra.
Třináctka je specifická kategorie mládeže, protože během sezony hrála mezinárodní Interligu, pár zápasů absolvovala i v žákovské soutěži U13, kterou ale jinak hrála dvanáctka Sparty. Kromě toho nastupovala také na řadu přípravných utkání a turnajů.
Hlavní soutěží pro třináctku je mezinárodní Interliga, která napsala tuto sezonu již svoji 4. kapitolu. Zapojily se do něj týmy z Česka, Slovenska, Polska, Maďarska a Ukrajiny. V srpnové kvalifikaci jsme si zajistili účast v nejvyšší skupině, která byla na programu od poloviny října do konce března. Sparťané dosáhli v šestnácti utkáních bilanci 8 výher, 2 remízy a 6 proher při skóre 41:30. Výsledkem toho byla 3. příčka. Kompletní výsledky a tabulku najdete zde.
V domácí nejvyšší soutěži odehrála většinu zápasů žákovské soutěže U13 kategorie do dvanácti let. Naše dvě mužstva společně obsadila v základní části třetí místo se šestibodovou ztrátou na Plzeň a zajistila si účast v nadstavbové části o titul. V té se představilo prvních sedm týmů, které dvakrát vzájemně proti sobě nastoupily. Sparta si o jednu příčku vylepšila své postavení po základní části, když ve dvanácti kláních zaznamenala 7 výher a 5 proher při skóre 46:42. Na vítěznou Viktorii jsme ztratili šest bodů. Přehled našich ligových výsledků najdete zde.
Vedle soubojů v Interlize a domácí soutěži odehrála Sparta několik přípravných klání včetně soubojů s týmy ze zahraničí a také čtyři větší turnaje. Na Poháru mládeže FAČR, známého pod názvem PLANEO CUP, se probojovala do finálové fáze, kde si po postupu ze skupiny zahrála o celkové prvenství. To nám ale ušlo o jediný bod, který nám z druhého místa chyběl na vítězné Brno. V součtu všech kategorií se ale Sparta stala absolutním vítězem tohoto turnaje.
Na Roudnice Cupu jsme získali bronzové a na Valachy cupu stříbrné medaile. Mnozí sparťané během sezony reprezentovali i výběr Prahy U13, se kterým se kvalifikovali na finálovou akci v Třebíči. Tam naše barvy reprezentovala pětice kluků, která přispěla ke konečnému druhému místu.
Hráči:
Ve sparťanském dresu nastoupilo na jaře 20 hráčů, kteří dohromady, na výše zmíněných akcích, dosáhli 166 přesných zásahů. Největší porcí k tomu přispěl Mazyarchuk s 19 brankami. V součtu gólů a asistencí byl nejaktivnější Tobiáš Schejbal, který zaznamenal 44 kanadských bodů.
Jméno Góly Asistence
Mykhaylo Mazyarchuk 19 10
Tobiáš Schejbal 18 26
Karel Klíma 18 15
Matyáš Hrodek 14 4
Matěj Kropík 13 17
Jakub Tichý 11 19
Lukáš Hrdlička 11 9
Oskar Holinka 10 19
Šimon Rus 10 8
Vojtěch Faltus 8 14
Oliver Šimeček 7 17
Libor Makovský 7 13
Petr Holub 5 4
Benjamin Hruška 4 2
David Holoubek 3 7
Adam Hybler 3 6
Lukáš Müller 3 6
Fabian Kronberger 1 3
Milan Průša 1 1
Lukáš Havrlík 0 7
Vojtěch Kmeť 0 3
Štěpán Dyntar 0 1
Součástí kádru byli i Yulian Bihun a Tomáš Hamerník, které ale na jaře přibrzdily zdravotní problémy. 
Brankáři:
V bráně se pravidelně střídala dvojice Benjamin Hruška a Štěpán Dyntar.
Hlavní trenér Michal Vychodil hodnotí sezonu: „Když jsem hodnotil zimní období, které mělo mnoho trablů, nemohl jsem vůbec tušit, jak nám vše jarní část vynahradí. Jak už to tak bývá, z nečekaných a těžkých starostí či neúspěchů se rodí o to větší radost a spokojenost. Po výsledkovém procitnutí při vstupu do jarní části sedmičkové ligy žáků jsme výkonnostně rostli tak, že poté nám již ani nečinil problém přechod na velké hřiště.
Ve výčtu výsledkového servisu asi chybí nějaké to absolutní dotažení až na vrchol, jak se říká, ta třešnička na dortu, ale naší trenérskou radost a spokojenost to nesnižuje. Opravdu jsme byli mnohokrát moc pyšní na způsob, jakým jsme reprezentovali ACS, naší akademii a nás. A to, že to o chlup několikrát nevyšlo, vem ďas, vždyť příští sezonu se hraje zas! Děkuji klukům, děkuji rodičům a děkuji svým kolegům za společně strávený čas!“

Další novinky