Ligová fotbalová asociaceChance Liga
RozhovoryMuži A

Hráči udělali neuvěřitelný pokrok

Vedoucí fyzické přípravy hráčů Christian Clarup po roce ve Spartě

Sdílet

Existuje skupina lidí, kterou prostě nechcete naštvat. Do ní jednoznačně patří vedoucí fyzické přípravy hráčů Christian Clarup, který se stará o to, aby byli jeho svěřenci po fyzické stránce perfektně připravení. V rozhovoru pro Sparta TV hovoří o tom, kam se fotbalisté posunuli, o bourání hranic nebo o tom, jak budou vypadat tréninky během podzimu, kdy Spartu čekají boje na třech frontách.

vjsnmqbr

Čtyřicetiletý Dán Christian Clarup pracoval téměř deset let v Midtjyllandu a přispěl k tomu, že se klub, který byl založen v roce 1999, tedy více než 100 let po Spartě, dostal na vrchol. V roce 2022 přišel do Sparty spolu s trenérem Brianem Priskem. „Začali jsme tím, že jsme vypadli z Evropy, prohráli první domácí zápas, pak jsme měli dlouhou sérii remíz. Myslím, že moc lidí tehdy nevěřilo těm novým chlapíkům, kteří přišli. Nakonec ten rok skončil tím, že jsme konečně vyhráli ligový titul,“ ohlíží se Clarup za prvním rokem ve Spartě.
Jak sám říká, pro herní styl je naprosto zásadní fyzická kondice hráčů. „Naši kluci udělali po fyzické stránce neskutečný pokrok,“ dodává Clarup a prozrazuje, jakými prostředky se svými kolegy hráčský progres posuzují.
Podívejte se na video, ve kterém vám Clarup prozradí mnohem víc.

Další novinky